Na 30 jaar draagt Theo Meijerink de organisatie van de Nationale Goudse Singelloop over. 'Het is mooi geweest.' Foto: Marianka Peters
Na 30 jaar draagt Theo Meijerink de organisatie van de Nationale Goudse Singelloop over. 'Het is mooi geweest.' Foto: Marianka Peters (Foto: )

Theo Meijerink draagt stokje Goudse Singelloop over

Deelnemen aan de Nationale Goudse Singelloop is al jaren razend populair. Ieder jaar is de inschrijving binnen een kwartier vol. Na de komende editie in september draagt organisator Theo Meijerink het stokje over aan Epic in de Running.

Door Marianka Peters

Gouda - Eigenlijk wilde hij er vijf jaar geleden al mee stoppen, maar omdat continuïteit niet was gegarandeerd, besloot Theo nog een paar jaar door te gaan met de organisatie van de avondloop door de Goduse binnenstad. "Maar nu is het mooi geweest," vertelt hij. "In Epic in de Running, bekend van de stadion- en vestinglopen, hebben we een betrouwbare partner en opvolger gevonden. Belangrijk is dat er de komende drie jaar niets veranderd aan de opzet. Ik blijf dan ook de komende drie jaar betrokken met name bij de sponsoring. Daarna moet men op eigen kracht door." Een bescheiden bedrag als inschrijfgeld, zodat deelnemen voor iedereen betaalbaar is, een gratis t-shirt en het steunen van een goed doel waren de absolute voorwaarden om de organisatie over te dragen. "Dit jaar komen tien mensen van Epic in de Running meehelpen met het op- en afbouwen, volgend jaar is het andersom, dan helpen onze mensen mee." Theo kan samen met zijn team, Arjan Kasius, Hennie Werkhoven, Joost Daniels en Jan Kijk in de Vegte, tevreden terugkijken op de organisatie van één van de meest unieke avondlopen in Nederland. "Vanuit de Goudse Politie Sport- en Ontspanningsvereniging organiseerden we jaarlijks vijf evenementen voor de Goudse bevolking. "Er bestond al de Goudse Kaasloop, maar dat liep door allerlei ongelukjes niet echt lekker. Toen hebben we zelf in 1989 de eerste Singelloop georganiseerd. Vanwege de financiële risico's is de Singelloop een paar jaar later ondergebracht in een aparte stichting."


Grote namen wist de organisatie voor de wedstrijdloop naar Gouda te halen, waaronder de Kenyanen Wesley Langat en Wilson Kigen. "Wiison Kigen zette in 2006 een nieuw parcoursrecord neer van 28.02 minuten. Dat record staat nog steeds," weet Theo. "De laatste acht jaar is er geen wedstrijdloop meer. Het was een mooie tijd, de top uit de atletiekwereld kwam naar Gouda, het nadeel was dat je minder recreanten kon toelaten. En het moet toch een evenement voor de Gouwenaars blijven. Toen we de keuze maakten om de wedstrijdloop niet meer te organiseren, konden we groeien tot zo'n 3100 deelnemers."


Op vrijdag 14 september verschijnen weer ruim 3600 lopers aan de start van de 30e editie van de Nationale Goudse Singelloop, waaronder 500 kinderen die aan de Kidsrun meedoen. Theo geeft in vol vertrouwen de organisatie over aan Epic in de Running. "Als het goed is merken de lopers niets van de gewijzigde organisatie en wordt deze jubileumeditie net zo succesvol als alle voorgaande jaren."

Goudse Post
Meer berichten