Vergunning moskee Antwerpseweg

Na een intentieovereenkomst eerder dit jaar, heeft de gemeente Gouda nu een omgevingsvergunning aan MIV Assalam verleend voor de realisatie van een islamitisch maatschappelijk centrum aan de Antwerpseweg.

Door het verlenen van de omgevingsvergunning is de weg vrij om het pand te gaan verbouwen. Om de verbouwing te kunnen bekostigen, is het pand op het perceel van Antwerpseweg 3 verkocht. De afgelopen jaren is via crowdfunding geld opgehaald binnen de Goudse islamitische gemeenschap om de twee panden aan te kopen. Naast de vijf dagelijkse gebeden gaat het islamitisch maatschappelijk centrum ook ruimte bieden voor verschillende maatschappelijke activiteiten zoals educatie, lezingen, recreatie, een podium voor integrale en interkerkelijke discussies, wijkbijeenkomsten zoals gezamenlijke maaltijden en open dagen. Dit met als doel het bevorderen van de integratie en sociale cohesie.

Het vestigen van een islamitisch maatschappelijk centrum op deze locatie is onderdeel van de integrale oplossing voor het huisvestingsvraagstuk naar islamitische gebedsplaatsen in Gouda. Er worden hiermee 350 extra gebedsplaatsen gecreëerd voor de Goudse islamitische gemeenschap. Hiermee wordt ook in de behoefte voorzien om aan de andere kant van het spoor een maatschappelijke religieuze faciliteit aan te bieden. Door de verplaatsing van de wijkmoskee van de Rijkestraat naar de Dunantsingel bij het begin van de Ramadan afgelopen mei zijn in Gouda-Oost al 250 extra plekken ontstaan. De huisvestingsproblematiek van de moskee aldaar is hiermee opgelost.

Marianka Peters
Meer berichten