Foto:

FF Tussendoor - Beuningen

Als je deze column leest, zit ik al lang en breed in Beuningen om alle Gouwenaars die de Nijmeegse Vierdaagse wandelen aan te moedigen. Als ik tenminste het juiste Beuningen bij Nijmegen weet te vinden. Want het had niet veel gescheeld of ik had ergens op een terrasje in een stil dorpje gezeten, waar geen sterveling langs komt.

Het ging dus bijna fout. Omdat de eerste wandelaars op de tweede dag van de Vierdaagse al vroeg worden verwacht in Beuningen, waar oud-wethouder Daphne Bergman tijdelijk burgermoeder is, besloot ik net als vorig jaar in Cuijk op dinsdagavond een hotelletje te boeken. Dat scheelt heel veel reistijd woensdagmorgen. Goeie ideeën komen bij mij altijd op het laatste moment, maar gelukkig was er nog plek in Hotel Beuningen, dus snel boeken en betalen. Helemaal blij dat het was gelukt, scharrelde ik mijn spullen alvast bij elkaar, die ik mee wilde nemen. Zegt manlief plotseling droogjes 'Ik hoop dat je het juiste Beuningen hebt gekozen!' Betweter dacht ik, en als door een wesp gestoken reageerde ik dat ik heus wel wist waar Beuningen lag. Ik had niet voor niets een 9 op mijn cijferlijst voor topografie en zelfs zonder navigatie zou ik er blind naartoe rijden! Had ik dit maar nooit gezegd.

Want echt gerust was ik er niet op, dus stiekem even checken. En ja hoor, blijk ik Hotel Beuningen voorbij Almelo te hebben geboekt, op ruim anderhalf uur rijden naar het parcours van de Vierdaagse. Vanuit Gouda is het nog korter rijden! In blinde paniek begon ik een hotel te zoeken in de omgeving van het Gelderse Beuningen. Deze keer met mijn oude, versleten Bosatlas bij de hand. Het is gelukt en ook al weet ik dat deze blunder op de eerstvolgende familiefeestjes een absolute hit zal zijn, ben ik blij dat er in ons land maar één Gouda is.

Marianka Peters

Marianka Peters
Meer berichten