Goudse Maud Rietbroek wereldkampioen

Gouda - De Goudse Maud Rietbroek heeft afgelopen zaterdag het goud gepakt op het wereldkampioenschap Pole Sports in het Spaanse Tarragona. De 19-jarige werd niet alleen wereldkampioen in het onderdeel 'Artistic Pole Senior Women' maar verbrak met het behalen van 87,2 punten ook nog eens het wereldrecord.

Maud Rietbroek leverde als nieuwkomer op het WK een fenomenale prestatie. Ze wist de nummer 2 met nagenoeg tien punten op afstand te houden. Het was bovendien voor het eerst in de geschiedenis dat het Wilhelmus klonk tijdens de World Pole Sports Championships. Voor Rietbroek is het een droom die uitkomt.

Rietbroek plaatste zich begin juni voor het WK, toen zij de NK-titel in het onderdeel 'Artistic Pole' won met 79,3 punten. Ze veroverde daarmee de vierde plaats op de wereldranglijst van de IPSF, die op dat moment werd aangevoerd door Eugenia Tovar uit Venezuela (nieuwe wereldrecordhoudster met 85,7 punten). Dankzij het nieuwe wereldrecord staat Rietbroek nu met stip op nummer 1.

De atlete werd bijgestaan door haar trainer/coach Belinda Seine, die als mede-eigenaar van DM Pole Fitness in Reeuwijk al vijftien jaar aan de weg timmert om de paalsport toegankelijk te maken voor het grote publiek. Recentelijk behaalde Seine de IPSF-certificering die ze nodig had om optimale ondersteuning te kunnen bieden bij het WK. Dit certificaat toont aan dat ze specialistische aspecten van het menselijk lichaam (anatomie, fysiologie en biomechanica) heeft bestudeerd en welke impact paalsport op het lichaam heeft.

Marianka Peters
Meer berichten