Wethouder Rogier Tetteroo metop de achtergrond v.l.n.r. Marcel Schipper (dir.VolkerWessels Vastgoed), Lonneke Zuijdwijk (adj.dir. Heijmans Vastgoed), Michiel Bunnik (wethouder grondzaken Gouda) Foto: PR
Wethouder Rogier Tetteroo metop de achtergrond v.l.n.r. Marcel Schipper (dir.VolkerWessels Vastgoed), Lonneke Zuijdwijk (adj.dir. Heijmans Vastgoed), Michiel Bunnik (wethouder grondzaken Gouda) Foto: PR (Foto: )

Albert Heijn opent in Westergouwe

Gouda - De bewoners van Westergouwe hebben er lang op moeten wachten, maar voor het einde van dit jaar kunnen ze dichtbij huis hun boodschappen doen. Albert Heijn supermarkten opent dan een filiaal aan de Burgemeester van Dijkesingel.

Het contract met Ahold is door de samenwerkende partijen in Westergouwe getekend (gemeente Gouda en de VOF Westergouwe, een samenwerking tussen VolkerWessels Vastgoed en Heijmans). Met de supermarkt krijgt Westergouwe, naast een kindcentrum, dierenkliniek en gezondheidscentrum, ook een winkelvoorziening. De supermarkt in de nieuwste wijk van Gouda betreft een compacte full-service winkel. De winkel zal gevestigd zijn op de locatie voor tijdelijke voorzieningen aan de Burgemeester Van Dijkesingel. Na de zomer zal op de bouwplaats van de supermarkt worden gepresenteerd hoe de winkel eruit zal gaan zien. Er is nog grond beschikbaar voor andere voorzieningen. Het ligt in de bedoeling dat de winkelvoorzieningen in Westergouwe in de toekomst in een definitief wijkwinkelcentrum terecht komen. Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling Rogier Tetteroo: "De komst van een supermarkt is een langer gekoesterde wens, waaraan met de vestiging van Albert Heijn op een hele mooie manier invulling wordt gegeven. Gezegd kan worden dat Westergouwe nu vol tot wasdom komt, op een mooi moment, namelijk aan de vooravond van de realisatie van de tweede fase."

Westergouwe II
In september gaan meer dan 100 gasloze woningen in verkoop. Westergouwe heeft een hoge ambitie op het gebied van duurzaamheid. Westergouwe-II, de volgende fase kenmerkt zich door het binnen de wijk halen van de groene polderomgeving. Waar je ook woont in Westergouwe-II: de natuur is dichtbij. De komende jaren bloeit Westergouwe uit tot een compleet nieuwe woonwijk met zo'n 4.000 woningen, eigen stadse voorzieningen, groen, water en veel ruimte voor recreatie en spelen. Sinds 2016 wonen er mensen in Westergouwe en afgelopen zomer is ook het natuur- en recreatiegebied 'de Groenblauwe zone' geopend.

Kijk voor meer informatie op www.westergouwe.nl

Marianka Peters
Meer berichten