De onteigeningsprocedure De Rijkestraat is afgerond waardoor de rotte kies in Oosterwei verdwijnt. Foto: Marianka Peters
De onteigeningsprocedure De Rijkestraat is afgerond waardoor de rotte kies in Oosterwei verdwijnt. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Rotte kies De Rijkestraat verdwijnt

Bij koninklijk besluit is de onteigening van de 17 panden aan de Rijkestraat een feit. Dit betekent dat de laatste rotte kies in Gouda Oost verdwijnt. Dit gebied wordt door Woonpartners herontwikkeld met eengezinswoningen en appartementen.

Gouda - De meeste panden aan de Rijkestraat waren reeds in eigendom van Woonpartners Midden Holland. Echter lukte het maar niet om de laatste panden, eigendom van Rachid Tighadouini aan te kopen. De eigenaar vond dat hem te weinig geld werd geboden voor de panden. Bovendien wilde hij de zekerheid dat er vervangende bedrijfsruimte voor hem kwam in de nieuwbouw. Volgens de uitspraak heeft Tighadouini deze optie zelf min of meer verspeeld, door niet mee te werken aan een minnelijke overeenstemming. Om de impasse te doorbreken is door de gemeente Gouda een onteigeningsprocedure gestart, dat nu is toegewezen. Het theehuis aan de Rijkestraat van Tighaouini is al sinds begin dit jaar gesloten, nadat de politie een hoeveelheid drugs had aangetroffen en er een beschieting heeft plaatsgevonden. De onteigening van de panden van Tighadouini maar ook die van een drietal andere eigenaren kan nu worden uitgevoerd. Naar verwachting kan de gemeente na de zomervakantie beschikken over de panden.

Marianka Peters
Meer berichten