Vorig jaar werd het al een Gouds feestje in Cuijk, dit jaar is de Goudse Post te gast in Beuningen. Foto: Marianka Peters
Vorig jaar werd het al een Gouds feestje in Cuijk, dit jaar is de Goudse Post te gast in Beuningen. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Vierdaagse krijgt weer Gouds tintje

Door Marianka Peters

Gouda - De Nijmeegse Vierdaagse staat weer voor de deur. Vorig jaar was de Goudse Post op uitnodiging van oud-Gouwenaar Wim Hillenaar, burgemeester van Cuijk, aanwezig om de wandelaars aan te moedigen. Het werd een Gouds feestje daar in Cuijk. Dit jaar zijn wij te gast bij voormalig wethouder Daphne Bergman, nu waarnemend burgemeester van Beuningen.

Op dinsdag 17 juli gaat de 102e editie van de Nijmeegse Vierdaagse van start. Onder de meer dan 45.000 deelnemers bevindt zich ongetwijfeld weer een groot aantal Gouwenaars, die volop hebben getraind voor dit grootste wandelevenement. Op de tweede dag, woensdag 18 juli, beter bekend als de Dag van Wychen, loopt de route onder meer door Beuningen, waar voormalig wethouder Daphne Bergman nu waarnemend burgemeester is. De redactie van de Goudse Post is deze dag in Beuningen te gast om Gouwenaars aan te moedigen en live verslag te doen en foto's te maken. Wandel jij mee? Laat het ons weten, dan wachten wij je ter hoogte van het gemeentehuis in Beuningen (Van Heemstraweg) op voor een praatje en plaatje. Je vindt ons zo, want we zijn duidelijk herkenbaar in ons Goudse outfit. Stuur even een mailtje naar redactie.gp@persgroep.nl of bel 06-53 94 37 54. Deelnemen aan de Nijmeegse Vierdaagse is al een prestatie op zich. Maar steeds vaker zijn er deelnemers, die zich tegelijkertijd inzetten voor een goed doel, zoals Gouwenaar Gert Bijl, die zich inzet voor stichting Kans tegen Kanker. "Ik loop dit jaar voor de 3e keer de Nijmeegse Vierdaagse. De 50 km! Tegelijk extra bijzonder, omdat ik dit jaar 50 jaar wordt," vertelt Gert enthousiast. "Ik vind het fantastisch om mijn grenzen te verleggen, te genieten van de mensen langs de kant en de gemoedelijke sfeer onder de lopers. Ik loop voor Stichting Kans Tegen Kanker om zo een bijdrage te kunnen leveren aan het belangrijke werk dat de stichting doet." Voor Gert en al die andere Gouwenaars, veel succes en tot ziens in Beuningen!

Marianka Peters
Meer berichten