Henk-Jan Viskaal en Niels van der Pijl. Foto: Kirsten Spooren
Henk-Jan Viskaal en Niels van der Pijl. Foto: Kirsten Spooren

Woodies wordt Friends

Gouda - Uitgaansgelegenheid Woodies aan de Zeugstraat wordt Friends. Het naastgelegen Lobbes blijft gewoon Lobbes. Dat heeft de nieuwe eigenaar Henk-Jan Viskaal vandaag bekend gemaakt. Friends en Lobbes gaan zo snel mogelijk open.

Onze collega's van indebuurt hadden de primeur en Eva van Dantzig ging met de nieuwe eigenaar én manager Niels van der Pijl in gesprek. 
Het zal even wennen worden en waarschijnlijk ook nog wel even gaan duren voordat de nieuwe naam bij alle Gouwenaars goed in hun hoofd zit. "We corrigeren elkaar ook steeds als we per ongeluk Woodies zeggen", zegt Niels van der Pijl, die als manager ook weer gewoon achter de bar te vinden zal zijn.

Friends en Lobbes

"De naam, ja, dat was een hele opgave", zegt Henk-Jan. "We hadden ongeveer 700 verschillende namen opgeschreven en daar kwam nog eens bij dat er echt veel leuke tussen zaten. We hebben toen een selectie gemaakt van de tien leuksten. Maar uiteindelijk kwam 'ie gewoon. We zaten bij het Best Western Hotel en hadden het over de serie Friends en daar was het: Friends. Het is pakkend en dekt precies de lading van de zaak. Kom met je vrienden gezellig een drankje of dansje doen. Het straalt vriendelijkheid uit, bekt goed, en is makkelijk te onthouden".

"Lobbes blijft gewoon Lobbes", zegt Niels. "Ik was met het afscheidsfeest echt onder de indruk toen er mensen begonnen te huilen. Lobbes is voor hen 17 jaar lang thuiskomen geweest. We willen dat weer aan ze teruggeven en daarom verandert er – behalve een likje verf hier en daar – vrijwel niets."

Nieuw maar toch vertrouwd

Henk-Jan is zelf 7 jaar werkzaam geweest bij Woodies/Lobbes en kent de zaak dus als geen ander. "Ik ben destijds verhuisd naar Amsterdam voor mijn studie, maar ik kom nu gewoon weer terug naar Gouda. Alleen is mijn Goudse accent een beetje weggevallen, maar die komt vast snel weer terug. Ik heb het altijd zó naar mijn zin gehad bij Woodies. Ik weet nog wel dat de beveiliger rond een uurtje of twee gewoon meekwam dansen binnen. Dat wil je toch!"

"Ik heb bij de gemeente aan tafel gezeten, en één van de eerste vragen was; wat ga je met het deurbeleid doen? Er zijn natuurlijk heel veel verhalen rond gegaan, maar ik ben er niet bij geweest en ga er daarom ook niet over oordelen. Voor mij is het heel simpel. We gaan met andere beveiligers werken en iedereen die gezellig is en een leuke avond wil hebben, is welkom. Als je je normaal gedraagt blijf dat ook zo. Doe je gekke dingen, dan ben je tijdelijk of helemaal niet meer welkom", zegt Henk-Jan.

In februari van dit jaar werd de Woodies van Ron Lugthart op last van burgemeester Milo Schoenmaker gesloten, vanwege een aantal geweldsincidenten en overlast. Lugthart hield het daarna voor gezien.

Bron: indebuurtGouda

Marianka Peters
Meer berichten