Fotodagboek Roze Zaterdag

Gouda is dit jaar gastheer voor de viering van de landelijke Roze Zaterdag op 23 juni. Er zijn ontelbare activiteiten. Hieronder geven wij, zij het sumier, een beeldverslag van een aantal hoogtepunten. Heeft u zelf leuke foto's en wilt u die delen met de lezers van de Goudse Post. Stuur ze dan naar: redactie.gp@persgroep.nl

Donderdag 21 juni

De eerste logeergasten voor Roze Zaterdag arriveren bij GOUDasfalt. Met hulp van vrijwilligers van Roze Jaar Gouda 2018 worden de tentjes opgezet en de campers op hun plek gezet.

Vrijdag 22 juni

Zo'n 30 campeerders op GOUDasfalt worden verrast met een ontbijtje. 

Om 21.30 uur wordt de camping officieel geopend. Daarna gezellig met elkaar ukelile spelen of genieten van silent disco In totaal verblijven 80 feestgangers dit weekend op GOUDasfalt.

Zaterdag 23 juni

Om 10.00 uur trapt wethouder Thierry van Vugt af. Hij plaatst zijn handtekening onder een intentieverklaring, waarmee Gouda zich verbindt aan de regenboogsteden in Nederland. Om 11.00 uur werd een geloofsdienst gehouden in de Sint Janskerk. Gerekend werd op zo'n 400 bezoekers, het werd het dubbele aantal.

Na de indrukwekkende dienst werd de Pride Walk door de binnenstad gehouden. Fraai uitgedoste mensen liepen mee in een lange stoet. Ook de 20 meter lange regenboogvlag werd meegedragen.

Marianka Peters
Meer berichten