Programma Roze Zaterdag

Programma Roze Zaterdag

Opening en Informatiemarkt

10.00-17.00 uur

Een lang lint van kramen vanaf de Nieuwe Markt, tot het eind van de Zeugstraat. U vindt hier zeer uiteenlopende organisaties, allen gericht op LHBT.

Geloofsviering

11.00 – 12.00 uur in de Sint Janskerk

Pride Walk

12.30-13.45

Tijdens deze demonstratieve optocht leggen wij een route af door de stad. Tijdens de Pride Walk kan iedere bezoeker aanhaken bij de stoet. De stoet wordt geleid door onze Roze Eend, een motorclub en brassband. Tevens wordt er in de stoet een 25 meter lange regenboogvlag meegedragen. Voor de route van de Pride Walk verwijzen wij u naar de plattegrond op de website. De Pride Walk start op de Herpstraat.

Side Acts

10.00-17.00 uur

Gedurende de dag zijn er op vier podia in de stad diverse side-acts te zien. De podia zijn te vinden op de Nieuwe Markt, Groenendaal, Turfmarkt en het Weeshuisplein.

Podiumprogramma Markt

11.00 - 20.00 uur

Vanaf 11.00 uur 's morgens komt het podiumprogramma op de Markt op gang. Voor het blokkenschema verwijzen wij u graag naar de website. Er is een aantal belangrijke momenten in het middag- en avondprogramma. Zo wordt de Roze Zaterdag om 14.00 uur officieel geopend door Burgemeester Schoenmaker van Gouda, waarna een toespraak zal volgen van Tanja Ineke, voorzitter COC Nederland. Om 15.00 uur wordt door de Stichting Roze Zaterdagen Nederland bekendgemaakt welke stad Roze Zaterdag in 2020 mag organiseren. Om 18.30 uur vindt de officiële overdracht van het Roze Jaar plaats aan de gemeenten Venlo en Krefeld, deze zijn gezamenlijk organisator van het Roze Jaar en Roze Zaterdag in 2019.

Diversiteitsconcert

20.00-00.00 uur

Om 20.00 uur start het Diversiteitsconcert. Tijdens het concert treedt een aantal grote namen uit de Nederlandse muziek op. Zo komen Ruth Jacott, Edsilia Rombley en DJ Erik een spetterend optreden geven. Uit Engeland komt de inmiddels wereldberoemde dragqueen La Voix over. The Originals, bekend als huisband van De Vrienden Van Amstel Live, vullen het programma verder aan.

www.rozejaargouda.nl

Marianka Peters
Meer berichten