Vorig jaar werden vele records verbeterd tijdens het NK Masters bij AV Gouda. Foto: Marianka Peters
Vorig jaar werden vele records verbeterd tijdens het NK Masters bij AV Gouda. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Nieuwe onderdelen tijdens NK Masters

Gouda - Voor het tweede jaar op rij is AV Gouda gastheer voor het NK Masters. Op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juni worden de NK Masters gehouden op het sportcomplex aan de Groenhovenweg.

Onlangs werden de werkzaamheden aan de slingerkooi op het terrein van AV Gouda afgerond. Dat betekent dat daar vanaf nu ook wedstrijden kogelslingeren en gewichtwerpen gehouden kunnen worden. Deze twee onderdelen zijn dan ook toegevoegd aan het NK Masters, waarmee het NK masters een volledig programma heeft.
Voor het driedaags evenement hebben zich al meer dan 500 atleten ingeschreven. De drie dagen zijn nodig omdat er ongeveer duizend onderdelen afgewerkt moeten worden. Dat komt omdat elke discipline is onderverdeeld in leeftijdsgroepen van vijf jaar. Zo wordt de 100 meter sprint gehouden voor de leeftijdsklasse 35 tot 39, 40 tot 44 jaar enzovoorts. De Amersfoortse atletiekvereniging Altis heeft dit jaar met 18 deelnemers de op een na grootste delegatie. Rotterdam Atletiek doet met 20 atleten mee. Maar uiteraard zal ook een grote delegatie 35-plussers van AV Gouda deelnemen. Publiek is van harte welkom op alle dagen. Entree is gratis.

Meer informatie en startlijsten zijn te vinden op www.avgouda.nl.

Goudse Post
Meer berichten