Goverwelle in actie voor behoud Verstelhuisje

Door Marianka Peters

Gouda - Binnenkort start Bouwinvest met de vernieuwing en kwaliteitsverbetering van Winkelcentrum Goverwelle. Binnen de nieuwe plannen is geen plek meer voor het Verstelhuisje, dat al ruim zes jaar een kleine ruimte huurt. Per 1 juli moet eigenaresse Samira Amaddaou het pand verlaten. Wijkbewoners willen dat het Verstelhuisje blijft en zijn een handtekeningenactie gestart.

Er werd spontaan een facebookactie opgezet, inmiddels zijn er meer dan 300 handtekeningen verzameld en dagelijks komen er tientallen bij. "We willen dat de eigenaar niemand uitsluit en zeker het Verstelhuisje niet. Deze winkel is een aanwinst voor de wijk," aldus Willeke Hoogstraten. "Een dergelijke voorziening is onmisbaar in onze wijk.

Begin april viel een brief met de huuropzegging plompverloren op de mat bij Samira. Zonder opgaaf van reden werd gemeld dat het tijdelijk huurcontract per 1 juli wordt beëindigd. "Ik heb al zes jaar een tijdelijk huurcontract en wist dat mijn winkel na de vernieuwing onderdeel gaat uitmaken van supermarkt Dirk van den Broek," vertelt Samira. "Ik had alleen altijd gehoopt dat er voor mijn winkel in of aan de rand van het winkelcentrum wel een ruimte zou zijn." Dat Samira haar winkel noodgedwongen moet sluiten, heeft tot hevige verontwaardiging en boosheid bij de klanten gezorgd, die een handtekeningenactie op touw zetten. "De reacties zijn overweldigend. Dagelijks komen er tientallen mensen binnen om hun handtekening te zetten, ook mensen die niet als klant binnen komen. Dat geeft je zo'n boost om ervoor te knokken, dus ik hoop dat er alsnog voor mij een nieuwe plek komt binnen het winkelcentrum."

Inmiddels zet PvdA-raadslid Mohammed Mohandis zich in voor behoud van het winkeltje. "De gemeente is geen partij in deze kwestie, maar ik trek het mij wel aan. Het Verstelhuisje past bij de afspiegeling van de wijk en hoort hier gewoon thuis," vindt hij. Inmiddels is Mohandis in gesprek met eigenaar BouwInvest en beheerder Apleona. "Ik hoop dat er een ruimte beschikbaar komt zodat Samira haar winkel binnen het winkelcentrum kan voortzetten."

Bouwinvest Retail Fund is van plan om het winkelcentrum op te knappen met nieuwe vloeren, vernieuwde puien en aangepaste entreegebieden. Daarnaast wordt het winkelcentrum uitgebreid en het winkelaanbod verbeterd. Onder meer door de herinrichting van de Albert Heijn, de komst van Dirk als tweede supermarkt en flinke investeringen van lokale winkeliers in hun eigen zaak. Van Bouwinvest heeft, wellicht in het kader van de onderhandelingen, nog niet gereageerd.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties