Goudse Singelloop met goud randje

Door Marianka Peters

Gouda - Op vrijdag 14 september is het weer zover. Dan gaat de 30e editie van de Nationale Goudse Singelloop weer van start, de grootste en populairste avondloop van Nederland. Dit jaar met een gouden randje en drie sterren omdat het de 30e keer is.

Vrijwel ieder jaar moet de inschrijving al binnen een kwartier worden gesloten omdat het maximale aantal deelnemers is behaald. Op donderdag 24 mei gaat de inschrijving open. De teaminschrijving, bestemd voor bedrijven en vriendengroepen opent om 15.00 uur. De individuele inschrijving opent om 19.00 uur. "Ook dit jaar is gekozen voor twee verschillende tijdstippen, omdat bedrijven graag inschrijven tijdens kantooruren en particulieren na werktijd thuis," stelt Theo Meijerink, die de Singelloop voor de 30e keer organiseert. Door de scheiding van inschrijving kan er vantevoren worden bepaald hoeveel teams zich voor de 7 en 10 km mogen inschrijven en hoeveel startbewijzen er zijn voor individuele lopers. Hou je dus aan de inschrijftijden. De interesse voor de Singelloop is altijd erg groot, dus als je de jubileumeditie wil lopen, haast je dan, want vol=vol.

Kidsrun

Via de School is de inschrijving van de 30e Nationale Goudse Singelloop al gestart en de inschrijvingen stromen weer binnen. Sinds vorig jaar is de inschrijving voor de kidsrun gewijzigd. "Doel was nog meer kinderen te laten deelnemen aan de Singelloop," stelt Theo Meijerink van de organisatie. "De afgelopen jaren was de rol van de basisschool erg belangrijk voor de inschrijving van de 1 en 2 kilometer kinderloop. Dit vergde veel en soms teveel tijd voor de leerkrachten. Sinds vorig jaar halen we dit werk uit handen, waardoor we hopen dat nog meer scholen hun leerlingen weten te enthousiasmeren om mee te doen." Inmiddels hebben alle basisscholen uitgebreide informatie ontvangen over de 30e Goudse Singelloop, die aan de leerlingen wordt meegegeven. Voor deze schoolinschrijving is een inschrijfmodule gemaakt, met gegevens over de deelnemende groepen en aantal leerlingen. Ook de betaling wordt via de inschrijfmodule geregeld. "Vervolgens gaan de ouders/verzorgers hun kinderen zelf inschrijven en profiteren ze alsnog van de scholenkorting."

Gratis startbewijs

Sinds vorig jaar is de Goudse Post sponsor van de Nationale Goudse Singelloop. Deze samenwerking is zo goed bevallen dat de Goudse Post wederom 20 startbewijzen voor de jubileumeditie mag weggeven. Wil je nu al zeker zijn van deelname aan de 30e editie van de Nationale Goudse Singelloop en kans maken op een startbewijs voor de 10 km, 7,5 of 3 km, stuur dan vóór zondag 20 mei een mailtje naar redactie.gp@persgroep.nl met je naam, adres en gewenste afstand. Op 23 mei krijgen de winnaars bericht.

Marianka Peters
Meer berichten