De Goudse band The Tambles is geselecteerd om mee te touren met de Popronde 2018. Foto: Marianka Peters
De Goudse band The Tambles is geselecteerd om mee te touren met de Popronde 2018. Foto: Marianka Peters

The Tambles in de Popronde

Gouda - De Goudse band The Tambles is één van de vele geselecteerde bands, die mag meetouren tijdens de Popronde. Naast The Tambles zijn ook de Alphense bands VENHILL, Gizåh en Tastic geselecteerd. Op 15 september strijkt de Popronde weer neer in het centrum van Gouda.

De definitieve line up wordt begin augustus bekendgemaakt, maar duidelijk is dat ook dit jaar weer de meest talentvolle acts naar Gouda komen, en zo in de voetsporen treden van Cookhouse, Thijs Boontjes, 45Acidbabies, Rilan & The Bombardiers, EUT en PEER die in het verleden op Popronde Gouda stonden, voor ze doorbraken bij het grote publiek.
De Popronde wordt in nauwe samenwerking met lokale organisaties op muziekgebied georganiseerd. Gemeenschappelijk doel is signalering en promotie van talent, doorstroom naar een groter publiek en voeding van de Nederlandse popmuziek. Popronde Gouda wordt dit jaar voor de derde maal op rij georganiseerd door Gerben Roskam, programmeur van So What! en organisator van Riverdale Festival. Popronde wordt mede mogelijk gemaakt door: Fonds voor Cultuurparticipatie, de deelnemende gemeentes en de circa 800 deelnemende locaties.
De acts die mee mogen touren met de Popronde worden geselecteerd door een selectiecommissie, die bestaat uit onafhankelijke professionals die artistiek-inhoudelijk werkzaam zijn in de muzieksector. In 2018 werd deze commissie uitgebreid naar 143 leden, onder wie Githa Biekman (AT Bookings), Froukje Bouma (Spec.), Peter van der Ploeg (NRC), Anna Veenstra (Melkweg), Erik van Holland (FunX) en Tinka Hoek (Paradiso). Meer info: www.popronde.nl.

Goudse Post
Meer berichten