Eerste prijs voor Het Gouds Kinderkoor

Gouda - Het Gouds kinderkoor, olv. Daniëlle van laar, heeft zaterdag 28 april j.l. een eerste prijs behaald bij het Europees Muziekfestival voor de jeugd in Neerpelt België. Zij deden mee aan de categorie B van gelijk stemmige jeugdkoren.

Het Europees Muziekfestival voor de Jeugd is jaarlijks afwisselend een koorfestival en een instrumentaal festival. 4.000 tot 6.000 jongeren uit heel Europa, en soms ver daarbuiten, geven ieder jaar opnieuw de kleurrijk bevlagde straten een internationale sfeer van verbroedering. De geest van het festival ook inspireert tot verbondenheid in muziek en eenvoudig menselijk contact over alle grenzen heen.

Het Gouds Kinderkoor bracht een gevarieerd repertoire ten gehore, bestaande uit verplichte werken en een eigen keuze. Een eenstemmig Nederlands volkslied en een speciaal voor deze categorie gecomponeerd werk van Martin Slootmaekers waren de verplichte koorwerken. De eigen keuze bestond uit verschillende stukken van o.a. Robert Schumann, Eric Whitacre en Zoltàn Kodàly. Martin van Broekhoven begeleidde een aantal stukken op piano.

Over twee jaar hoopt het Gouds Kinderkoor weer mee te doen aan het Europees Muziekfestival voor de Jeugd.

Dit seizoen zal traditioneel worden afgesloten met een gratis zomerconcert op zaterdag 23 juni om 19:00 uur in de Oostpoort in Gouda.

Marianka Peters
Meer berichten