Geen treinen naar Roze Zaterdag Gouda

Gouda - Een slechter moment is niet denkbaar. Op Roze Zaterdag 23 juni wanneer er duizenden bezoekers in Gouda worden verwacht, ligt het treinverkeer stil vanwege werkzaamheden aan het spoor. De NS zet bussen in.

De organisatie van Roze Zaterdag werd onaangenaam verrast toen bleek dat ProRail werkzaamheden aan het spoor had gepland. De werkzaamheden starten op vrijdag 22 juni en worden op 24 juni afgerond. "Helaas kwamen wij er ook pas achter op het moment dat de planning werd gepubliceerd,"aldus Nick Faken van stichting Roze Zaterdag 2018 Gouda. "We zijn samen met de gemeente uitgebreid in gesprek gegaan, maar het is voor ProRail niet mogelijk hier wijzigingen in aan te brengen."

De organisatie en gemeente Gouda laten weten de planning van ProRail te betreuren. Tegelijkertijd is er nauw contact met NS omtrent busvervoer van en naar Gouda, om er zo voor te zorgen dat alle bezoekers op een prettige manier de stad kunnen bereiken. De NS zal aan alle reizigers naar Gouda een leuk presentje uitdelen.

"Door de inzet van voldoende busvervoer kunnen bezoekers die via openbaar vervoer naar Gouda willen komen, Roze Zaterdag prima bereiken. We gaan voor zorgen dat de reizigers een extra leuke ontvangst krijgen op het station."

Marianka Peters
Meer berichten