Schouwburg en So What! slaan handen ineen

Gouda - Het komend theaterseizoen gaan de Goudse schouwburg en Sociëteit So What! als proef samenwerken op het gebied van programmering. Volgende week wordt het theaterprogramma 2018-2019 bekend gemaakt, maar nu al een tipje van de sluier.

Door Marianka Peters

Sinds de komst van Paul Stolwijk, de nieuwe programmeur bij de Goudse schouwburg wordt er actief gezocht naar samenwerkingen in de stad. So What!, het oudste kernpoppodium van Nederland, werd al snel benaderd. Gerben Roskam, programmeur van So What!, en Paul zochten naar iets nieuws. Iets wat de verschillende cultuurinstanties en hun bezoekers verbindt. Een samenwerking op gebied van programmering bleek de uitkomst. Komend seizoen start een pilot waarbij ze verschillende optredens/uitvoeringen samen programmeren en ondersteunen.

Het belooft een spannend seizoen te worden. Er worden gezamenlijk zes optredens georganiseerd in So What! én zes optredens in de Goudse schouwburg. Door deze samenwerking hopen beide partijen een bijzondere mix te creëren tussen de bezoekersgroepen en dat muziekliefhebbers samenkomen in beide cultuurinstellingen. Op 5 mei verschijnt het programma van seizoen 2018-2019 van de Goudse Schouwburg, maar nu al lichten de Schouwburg en So What! alvast een tipje van de sluier op rondom hun gezamenlijke programma. In de Goudse schouwburg zullen op dinsdag 4 december Racoon, op zaterdag 8 december Tangarine: Uiteen en op 18 december Spinvis met hun programma 'In werkelijkheid' hun opwachting maken. Vervolgens wordt op woensdag 16 januari 2019 het podium vrijgemaakt voor Lakshmi - Adem en op woensdag 6 februari 2019 staat Bruce Springsteens Born in the USA (Legendary Albums Live) geprogrammeerd. The Kik Hertaalt is het klapstuk op donderdag 25 april 2019. In de asschuur van So What! aan de Vest zullen de volgende optredens gezamenlijk worden gepresenteerd: op vrijdag 21 september Marble Sounds, op vrijdag 5 oktober Bettie Serveert en op vrijdag 9 november Lucky Fonz III. De overige 3 acts die in samenwerking met De Goudse Schouwburg worden georganiseerd, worden in het najaar bekend gemaakt.
 

Marianka Peters
Meer berichten