Engelse verpleegkundigen op werkbezoek in gouda

Gouda - Volgende week komt een delegatie van 4 (wijk)verpleegkundigen, 1 zorgmanager en een organisatorisch manager uit Dorset (UK) naar Gouda. Zij komen naar Nederland is om meer informatie te krijgen hoe wij werken bij Buurtzorg en het doel is om een "test-and-learn-team" (soort pilot) te starten in Dorset.

Zij zijn allen werkzaam bij de NHS (National Health Service), een hele grote landelijke organisatie waar ziekenhuizen, wijkverpleging, verpleeghuizen, huisartsenpraktijken etc. onder vallen. Ook zullen Brendan Martin en Matt Gott, van onze partner Public World/ Buurtzorg Britain & Ireland, hierbij aanwezig zijn.

Vanuit de hele wereld is er grote belangstelling voor Buurtzorg. In Aziatische landen, maar ook in Europa is veel interesse voor de manier waarop Buurtzorg wijkverpleging organiseert.
Donderdagochtend 19 april worden zij door verpleegkundigen van de vier Buurtzorg teams in Gouda meegenomen de wijk in. De Engelse verpleegkundigen maken kennis met een hele nieuwe manier van werken. Als is het alleen al dat wij onze cliënten op de fiets bezoeken, en niet zoals zij met de auto! Ze kunnen inspiratie opdoen, zien hoe wij met onze cliënten omgaan, met mantelzorgers, en vrijwilligers. En hoe we intensief samenwerken met de andere disciplines in de wijk. Ook de manier van werken met het Buurtzorgweb, en de wijze waarop wij ondersteund worden vanuit een kleine backoffice is nieuw voor hen.
Aan het einde van de ochtend komt de groep weer samen, in de Speelwinkel van Sari Donk aan de Raam, voor een lunch en het vervolg van deze "study visit". ‘s Middags geeft oa regiocoach Margreet van den Heuvel een presentatie over de rol van de coach in het Buurtzorg team. Met de kennis en praktijkervaring die de verpleegkundigen in Gouda op doen, hopen we dat zij in staat zijn om in Engeland zelf een team op te starten, gebaseerd op de principes van Buurtzorg.

Goudse Post
Meer berichten