Budding nieuwe stadsorganist van Gouda

Gouda - Met ingang van 1 juli is Gerben Budding uit Rhenen benoemd als nieuwe hoofdorganist van de Goudse Sint Janskerk. Tegelijkertijd wordt hij ook aangesteld als stadsorganist van Gouda, een functie die automatisch verbonden is aan de functie van hoofdorganist van de Sint Jan.

Budding volgt hiermee Christiaan Ingelse op, die na 30 jaar afscheid zal nemen op 30 juni en wordt aangesteld door het college van kerkrentmeesters va de Protestante Kerk Gouda. In de benoemingsprocedure werden uit de 22 ontvangen sollicitaties uiteindelijk vijf kandidaten toegelaten tot het proefspel voor een adviescommissie van professionele kerkmusici bestaande uit Bas de Vroome, Jan Hage en Gerrit Christiaan de Gier. Op basis van de eindbeoordeling werd Gerben Budding unaniem voorgedragen voor benoeming.

Momenteel is Gerben hoofdorganist van de Grote Kerk te Gorinchem en stadsorganist van Gorinchem. In Gouda zal hij ook worden aangesteld als stadsorganist, een titel die op 1 juli 2017 door de gemeente Gouda opnieuw is ingesteld. Gerben is geen onbekende in het Goudse, want naast organist is hij ook actief als koor- en orkestleider. Zo is Gerben onder meer dirigent van orkest Intermezzo te Gouda en de Goudse Christelijke Oratoriumvereniging 'Laus Deo'.

In de Sint Jan zal Gerben o.a. het 3-klaviers Moreau-orgel uit 1736 bespelen tijdens de kerkdiensten van de Protestantse Kerk Gouda. Ook zal hij als lid van de muziekcommissie van de Stichting Goudse Sint Jan mede invulling geven aan de jaarlijkse concertserie waarin de hoofdorganist traditiegetrouw het openings- en het slotconcert voor zijn rekening neemt. Het openingsconcert van de serie voor dit jaar zal op 30 juni worden ingevuld door Christiaan Ingelse. Het slotconcert zal op 25 augustus worden verzorgd door Gerben Budding.

Goudse Post
Meer berichten