Wie wordt de vijfde kinderburgemeester van Gouda? Op 6 juni zullen we het weten. Foto: Marianka Peters
Wie wordt de vijfde kinderburgemeester van Gouda? Op 6 juni zullen we het weten. Foto: Marianka Peters

Wie wordt nieuwe kinderburgemeester?

Wie volgt in juni Romaissa Magouh op als kinderburgemeester van Gouda? Alle Goudse kinderen in groep 7 van het basisonderwijs kunnen zich aanmelden voor deze functie. De inschrijving is inmiddels geopend.

Gouda - Sinds 2014 heeft Gouda een kinderburgemeester. Hij of zij speelt een belangrijke rol bij verschillende evenementen in de stad. Of het nu gaat om Gouda bij Kaarslicht, de Dodenherdenking, de opening van het Kaasmarktseizoen of de intocht van Sinterklaas. Dieuwertje, Julie-Anne, Yassine en nu nog Romaissa, mochten dit mooie ambt voor een jaar uitoefenen. Op woensdag 6 juni neemt Romaissa afscheid en wordt de nieuwe kinderburgemeester gekozen tijdens een bijeenkomst in de raadszaal van het Huis van de Stad.

De verkiezing van de kinderburgemeester wordt georganiseerd door Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda (SOG), Gemeente Gouda en Brede School Gouda. Dit jaar is de verkiezing op woensdagochtend 6 juni in de raadzaal van het Huis van de Stad.

Denk jij dat kinderburgemeester van Gouda iets voor jou is? Stuur dan een mail met pasfoto en met je motivatie naar kinderburgemeester@bsgouda.nl of vul het aanmeldformulier in.

Goudse Post
Meer berichten