Er moet nog veel gebeuren, maar nu al springt het kindercollege een gat in de lucht omdat hun Super Cool Kidsfeest op 23 mei doorgaat. Foto: Marianka Peters
Er moet nog veel gebeuren, maar nu al springt het kindercollege een gat in de lucht omdat hun Super Cool Kidsfeest op 23 mei doorgaat. Foto: Marianka Peters

Super Cool Kidsfeest op de Markt

Door Marianka Peters

Gouda - Een robot besturen, karaoke, een vrijmarkt voor kinderen en heel veel muziek. Op woensdagmiddag 23 mei nemen kinderen bezit van de Goudse Markt tijdens het Super Cool Kidsfeest.

Het Super Cool Kidsfeest is tegelijkertijd het afscheidsfeest van kinderburgemeester Romaissa Magouh en haar vijf wethouders Quinne Crans, Chris Elich, Christie Meijer, Noortje Otten en Nando Stieltjes. "Wij zijn in juni 2017 gekozen als kinderburgemeester en -wethouders. Binnenkort vindt de verkiezing voor de vijfde kinderburgemeester plaats," vertelt kinderburgemeester Romaissa. "Daarom willen wij als afscheid een groot feest organiseren voor alle kinderen in Gouda." De plannen zijn nog in de maak, maar vast staat al dat de Markt wordt verdeeld in een zestal pleinen, die ieder hun eigen thema krijgen. Zo is er een natuur- en milieuplein, een sportplein, een cultuurplein, een techniekplein waar een robot kan worden bestuurd en een stop met pestenplein. "Al deze thema's hebben we zelf gekozen omdat wij vinden dat dit belangrijke onderwerpen zijn," vertelt Quinne. "En wat ook goed nieuws is," vult Noortje aan. "Het Super Cool Kidsfeest kost helemaal niks. Maar we willen met een échte kindervrijmarkt wel geld inzamelen voor het goede doel. Dus als je iets op de vrijmarkt koopt of je eet iets lekkers, dan steun je direct de Kinderboerderij de Goudse Hofsteden, want die willen we niet missen in Gouda."
Het Super Cool Kidsfeest wordt door het kindercollege georganiseerd en gecoördineerd door de Brede School. Kinderwethouder Chris vindt het vooral uniek dat het kindercollege het voor elkaar heeft gekregen dat een record aan Goudse organisaties en bedrijven meewerken aan deze dag. "De komende weken worden alle plannen die de kinderen hebben bedacht uitgewerkt," vult Monique Wetzer van de Brede School aan. "Alle kinderen in Gouda krijgen via de Brede School een persoonlijke uitnodiging."

Goudse Post
Meer berichten