Hannie van der Wal wethouder Waddinxveen

Gouda - D66 raadslid Hannie van der Wal-Hortensius is voorgedragen als kandidaat-wethouder in Waddinxveen. De afgelopen vier jaar was zij gemeenteraadslid voor D66 in Gouda.

De gonste al de hele week van de geruchten binnen D66. Eerder gaf Zouhair Saddiki aan zijn zetel, die hij met voorkeursstemmen had bemachtigd, om persoonlijke redenen voorlopig af te staan. Of hij na het vertrek van Hannie alsnog zijn zetel opeist, is nog niet bekend.

Vorige week wist Hannie zich met 839 voorkeursstemmen verzekerd van een zetel in de Goudse gemeenteraad, maar direct gingen er al geluiden op dat buurgemeente Waddinxveen naar haar lonkte. "Voor mij is het heel speciaal om kandidaat-wethouder te zijn voor D66 Waddinxveen," licht Hannie haar besluit toe. "Ik ben in Gouda geboren en ben daar ook opgegroeid, maar mijn wortels liggen in Waddinxveen. Mijn oma is er geboren en als kind ging ik veel met haar mee op familiebezoek. Waddinxveen voelt daardoor voor mij heel vertrouwd aan. In de jaren 80 heb ik er zelfs een jaartje gewoond. Maar de wortels liggen dieper. Oud-burgemeester van Waddinxveen Pieter Rupke is een verre voorouder van mij. Ik heb geen idee hoe de familiebanden precies lopen, maar mijn familie is er wel heel trots op. Mijn motivatie om me in te zetten voor Waddinxveenis daarom bijzonder groot. Momenteel ben ik werkzaam als docent Nederlands en coördinator studentzaken in het MBO in Rotterdam. Ik heb zo'n tien jaar in het Christelijk basisonderwijs gewerkt, waarvan een aantal jaar op een school in Boskoop."

Goudse Post
Meer berichten