Wandelavond in Renkum. Foto: Bas van de Goor Foundation
Wandelavond in Renkum. Foto: Bas van de Goor Foundation

Stap mee tijdens eerste Diabetes Challenge

Gouda - Op initiatief van Sportpuntgouda en Gezondheidscentrum Korte Akkeren wordt in april de eerste Nationale Diabetes Challenge 2018 in Gouda gehouden.

Onder andere patiënten van het Gezondheidscentrum wandelen wekelijks samen met zorgverleners op weg naar een betere gezondheid. Het is namelijk bewezen dat wandelen bij diabetes zelfs kan leiden tot afname van medicatie. Maar iedereen, ook zonder diabetes, is van harte welkom om aan te sluiten. Er wordt rekening gehouden met alle niveaus. In september wandelen we uiteindelijk, samen met alle deelnemers uit heel Nederland, de finaleloop op het Diabetes Challenge Festival. Het doel is dat iedereen dan minimaal 5 km kan lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

Op dinsdag 27 maart organiseren Sportpuntgouda en Gezondheidscentrum Korte Akkeren een informatieavond over Stap mee! in Korte Akkeren. De bijeenkomst wordt gehouden in Ontmoetingscentrum de Walvis. Iedereen die interesse heeft, is van harte welkom. De avond start om 19:00 uur en duurt tot ongeveer 20:00 uur.


De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Meer weten of meedoen? Kijk op www.sportpuntgouda.nl of www.korteakkeren.com

Marianka Peters
Meer berichten
Shopbox