In Cafeetje Heeeurlijk trad de Goudse band Cookhouse op tijdens Popronde Gouda. Foto: Marianka Peters
In Cafeetje Heeeurlijk trad de Goudse band Cookhouse op tijdens Popronde Gouda. Foto: Marianka Peters

Popronde Gouda verhuist naar zaterdag

Gouda - De Popronde, het grootste reizende festival van Nederland, toert van 14 september tot en met 24 november door het hele land. Op zaterdag 15 september strijkt de karavaan met talentvolle artiesten neer in Gouda. Dit jaar wordt voor het eerst Woerden (30 september) aan het toerschema toegevoegd.

Afgelopen jaar vond de grootste editie van Popronde Gouda tot nu toe plaats. Met maar liefst 44 optredens op 20 locaties was er 14 uur lang muziek te horen in het centrum van Gouda. Dit jaar is Popronde Gouda voor het eerst op een zaterdag in plaats van op een zondag!

De Popronde presenteert jaarlijks circa 140 Nederlandse acts en artiesten die 'ertoe gaan doen'. Nu grote namen als Dotan, Kensington, Racoon, Rondé, HAEVN, Jeangu Macrooy en Chef'Special reisden voor ze doorbraken mee met de Popronde, en speelden in je favoriete kroeg in jouw eigen stad. De inschrijvingen voor Popronde 2018 zijn inmiddels gesloten. Een deskundige selectiecommissie zal de selectie voor de Popronde 2018 op 1 mei bekend maken.

Marianka Peters
Meer berichten
Shopbox