Afbeelding

Ook kinderen kunnen dit jaar stemmen bij de ontmoetingscentra van Kwadraad

Nieuws 853 keer gelezen

GOUDA • Je kunt kinderen niet goed genoeg betrekken bij de democratie, vindt Kwadraad. Daarom kunnen naast volwassenen, ook kinderen dit jaar stemmen in de ontmoetingscentra. 

Deze bijzondere gelegenheid stelt jonge Gouwenaars tot 12 jaar in staat om mee te beslissen over wat zij belangrijk vinden en welke activiteiten voor kinderen dit jaar in hun wijkcentrum georganiseerd moeten worden. Dat kunnen natuuractiviteiten, technieklessen, creatieve lessen of theaterlessen zijn. Ook de kinderburgemeester en alle kinderwethouders zullen hun stem uitbrengen.

Kwadraad: ‘We moedigen ouders aan om te gaan stemmen op woensdag 22 november en hun kinderen mee te nemen, omdat elke stem telt. Het is een uitstekende manier om kinderen op jonge leeftijd al vertrouwd te maken met het democratische proces en hen te betrekken bij hun gemeenschap.

Bij deze verkiezingen zijn geen stempas of identificatie vereist voor kinderen om te stemmen, aldus Kwadraad. Stemmen van in De Walvis, Van Noord of het Nelson Mandela Centrum. 

Voor diegenen die graag willen bijdragen als vrijwilliger, naast de officiële stemlocaties, is er ook een mogelijkheid om een kinderstembus te bemannen. Als u geïnteresseerd bent, kunt u een bericht achterlaten bij ruimtehuren@Kwadraad.nl.


Bijschrift -

Foto:

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden