Stadspolderstraat vreest herhaling overlast

Gouda - Vandaag worden de twee toezichtcamera's aan de Stadspolderstraat verwijderd. Omdat vorig jaar geen enkele melding is gedaan is de overlast volgens de gemeente volledig teruggedrongen. De buurt is er niet gerust op en vreest herhaling van de overlast.

De buurt heeft altijd geweten dat het cameratoezicht slechts tijdelijk was, maar wil de camera's het liefst behouden. "De burgemeester schrijft in een brief dat de overlast is teruggedrongen," stelt buurtbewoner Reumermann. "Het is weliswaar veel verbeterd, maar er zijn nog steeds problemen, vooral in de Stadspolderstraat en Rietvinkpolderstraat. De camera's hebben de bewoners een stukje vertrouwen gegeven, dat ze er niet alleen voor staan. Het is dan ook zeer te betreuren dat men deze camera's gaat verwijderen. We zijn bang dat de situatie van een paar jaar geleden zich gaat herhalen."

Volgens gebiedsregisseur Gouda Oost, Johan den Ambtman, hebben de camera's vrijwel geen functie meer. "De camera's maakten deel uit van een totaalaanpak en zouden zonder de andere maatregelen nooit het verschil hebben gemaakt, " schrijft hij in een reactie. "Het weghalen van de camera's betekent niet dat er geen aandacht meer is voor de buurt. Veel professionals blijven, ook vooral op een positieve manier, hun focus richten op de buurt."

Marianka Peters
Meer berichten