Verzetsmuseum Zuid Holland verkoopt pand Turfmarkt.
Verzetsmuseum Zuid Holland verkoopt pand Turfmarkt.

Pand Verzetsmuseum verkocht

Gouda - Het Verzetsmuseum Zuid-Holland aan de Turfmarkt 30 gaat per 1 november definitief dicht. Het museum heeft het pand verkocht.


De verkoop van het pand, waar het Verzetsmuseum sinds 1985 was gehuisvest, heeft alles te maken met de nieuwe weg, die Verzetsmuseum Zuid-Holland, gaat inslaan. Onder een nieuwe naam verhuist het museum naar de Chocoladefabriek, waar in nauwe samenwerking met de Stadsbibliotheek, het Streekarchief Midden-Holland, Kruim en de Drukkerswerkplaats aan die nieuwe toekomst vorm kan worden gegeven.

Op een bij deze tijd passende wijze zal op de tweede etage van de Chocoladefabriek met verrassende allianties meer het accent worden gelegd op hedendaagse vraagstukken rond burgerschap, democratie, vrijheid en daarmee verwante thema's. Om de nieuwe toekomst te kunnen realiseren wordt nog voor de gemeenteraadsverkiezingen een plan voorgelegd aan de gemeente. Het streven is om medio 2019 op de tweede etage van de Chocoladefabriek in te kunnen trekken.

Het Verzetsmuseum zal na een grote eindtentoonstelling rond het landelijke thema 'Verzet' haar deuren aan de Turfmarkt definitief sluiten.

Marianka Peters
Meer berichten