Woningen op terrein Goudse IJzerwaren Fluwelensingel

Gouda - Aan de Fluwelensingel, waar de voormalige Goudse IJzerwaren (nu kringloopwinkel) en metaalwarenfabriek Melkert waren gevestigd, worden 26 woningen gebouwd. Alle woningen zullen beschikken over een eigen parkeerplaats en ruime tuin.

Jarenlang was er onduidelijkheid wat er met het terrein zou gaan gebeuren. Het bedrijfspand van de Goudse IJzerwaren, heeft verschillende tijdelijke bestemmingen gehad, de laatste als kringloopwinkel. Op de plek waar voorheen onder meer duizenden fietszitjes werden vervaardigd, wordt een kleinschalig nieuwbouwproject met een hoogwaardig en duurzaam karakter gerealiseerd. Afgelopen donderdag hebben wethouder Tetteroo namens de gemeente Gouda en Fluwelensingel Gouda BV, een handtekening gezet onder de koopovereenkomst van het betreffende perceel.

De wijk met 26 eengezinswoningen wordt divers opgezet met verschillende woningtypen en oppervlaktes, waardoor het geheel een intieme en speelse uitstraling krijgt. Ook aan de kinderen is gedacht, want een speeltuintje is niet vergeten.

Alvorens met de herontwikkeling te starten, wordt de locatie grondig gesaneerd. Fluwelensingel Gouda BV, dat een 100 procent dochter is van moederbedrijf Stepforward BV, noemt het dan ook een kwaliteitsimpuls voor de buurt. Stefan Wemmenhove, directeur van het bedrijf dat specialist is in verontreinigde locaties, legt uit: "Door het terrein te saneren en hier een prachtige woonwijk te ontwikkelen, krijgt Gouda een schoon stukje stad met een duurzame toekomst terug. Het moet een plek worden waar zowel bewoners als de omgeving trots op zijn."

Het bedrijf heeft projectontwikkelaar HD Groep uit Rotterdam in de arm genomen voor de ontwikkeling van het plan. Gezamenlijk zullen zij de komende periode allereerst met de buurt in gesprek gaan. Daarnaast moet het bestemmingsplan gewijzigd worden en het huidige verkavelingsplan verder worden ontwikkeld. De start verkoop van het project zal vermoedelijk in 2019/2020 plaatsvinden.

Marianka Peters
Meer berichten