• Medewerkers van de Voedselbank Gouda e.o.
• Medewerkers van de Voedselbank Gouda e.o. Foto: Aangeleverd

Voedselbank Gouda e.o. zoekt vrijwilligers

Algemeen 1.016 keer gelezen

GOUDA • Voedselbank Gouda e.o. zoekt vrijwilligers voor algemene werkzaamheden, maar ook voor chauffeurswerk en loodscoördinatie. 

De organisatie geeft wekelijks een voedselaanvulling aan 365 huishoudens. Dit aantal staat gelijk aan zo’n 1.000 mensen, waarvan er naar schatting 300 nog kind zijn. Er moet veel werk gedaan worden door vele vrijwilligers; 60 in totaal.

Maar ook de verwerking van die producten binnen de Goudse voedselbankvestiging aan de Noordpool 2 vraagt om veel inzet en aandacht: bijvoorbeeld de producten onderbrengen in de opslagruimtes voor lang houdbaar voedsel en in de koel- en vrieskamers. Ook moeten er producten direct op de schappen in de winkel geplaatst worden. En als er op donderdag en vrijdag Goudse cliënten komen, moeten deze begeleid worden in hun rondgang door de winkel. Voor de cliënten in de regio worden voedselpakketten samengesteld en afgeleverd op drie buitenlocaties. 

De voedselbank is dringend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die wekelijks of tweewekelijks één of meerdere dagdelen willen komen helpen. Wil je eerst eens vrijblijvend een dagdeel meelopen om te kijken of het werk iets voor je is? Bij interesse, bel 06-10476735 of kijk op de website.

Kijk hier voor meer informatie. 

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden