• Buurtbewoners ervaren veel ongemak na de oplevering van de werkzaamheden.
• Buurtbewoners ervaren veel ongemak na de oplevering van de werkzaamheden. Foto: Aangeleverd

Modder en bagger: onvrede over situatie parken na bomenkap

Algemeen 722 keer gelezen

GOUDA • Modder, bagger, en kapot asfalt: wat overblijft na het kappen van verschillende bomen in Gouda is een aantal bewoners een doorn in het oog. Er zijn ruim 400 bomen gekapt in de periode van december 2022 tot maart 2023. Dat leidt nu op bepaalde plekken tot problemen, stelt de ChristenUnie. Bij het Steinenburgpark en het Noorderhout hebben omwonenden al diverse meldingen gedaan uit onvrede over de situatie die is ontstaan na de bomenkap.

In het Steinenburgpark en het Noorderhout is het al een paar maanden erg modderig en drassig,’ aldus Ineke Schaddelee, raadslid van de ChristenUnie Gouda. Verschillende omwonenden hebben via de Slim Melden app, een melding gedaan.

Bij de bomenkap zijn grote machines gebruikt die de parkweggetjes, de grasveldjes en de toegangsstraatjes kapot hebben gereden, laat Ineke Schaddelee, raadslid van de ChristenUnie Gouda, weten. ‘Ook bij deze werkzaamheden is er gewerkt met grote machines en is er veel modder en bagger achter gebleven.’

‘De huidige situatie zorgt voor veel ongemak,’ legt Schaddelee uit. ‘Kinderen kunnen niet meer in het park spelen zonder vies te worden, buurtbewoners kunnen hun hond niet meer uitlaten zonder dat zij en hun huisdier bijzonder vies worden, wandelaars glibberen weg en fietsers ervaren het kapotte asfalt als gevaarlijk. Ook lokt de huidige situatie uit tot verloedering, er wordt meer zwerfafval gesignaleerd dan voorheen.’ Het duurt te lang totdat er wordt opgeruimd en hersteld, merkt Schaddelee op. ‘Er ontstaat daarmee onvrede.’ De meldingen die gedaan zijn door bewoners, worden volgens de fractie als ‘opgelost’ afgedaan, terwijl de situatie niet verbeterd is.

De ChristenUnie vraagt nu aan het college of het bekend is met de situatie of vergelijkbare situaties in Gouda. Ze willen weten of het college bekend is met de meldingen die worden gedaan via de app Slim Melden Gouda, en of de inhoudelijke opvolging wordt gemonitord. Daarnaast wil de partij meer duidelijkheid over hoe en wanneer de situatie aangepakt wordt.

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden