Frans van Luit, Grethe Fioole (rechts), Biance de Wit (midden) en Margriet (geïnteresseerde).
Frans van Luit, Grethe Fioole (rechts), Biance de Wit (midden) en Margriet (geïnteresseerde). Foto: Hester Hage

Scootmobieldag uitgesteld door weersomstandigheden

Algemeen 708 keer gelezen

GOUDA • De eerste editie van Scootmobieldag Gouda zou aanstaande dinsdag plaatsvinden. Het bestuur van ScootmobielClub Gouda (SCG), heeft besloten om deze middag te annuleren vanwege de slechte weersomstandigheden en de gevolgen voor de veiligheid van de deelnemers. In april zal de Scootmobieldag alsnog plaatsvinden. 

“Als de klinkertjes op De Markt nat zijn, kan dat gladheid veroorzaken,” legt voorzitter Frans van Luit uit. “Een enkele bui is nog te overzien, maar tijdens het maken van de beslissing was de voorspelling 90 procent kans op regen. Het in het zonnetje zetten van de scootmobielrijders zou dan letterlijk in het water vallen.”

Het doel van de Scootmobieldag is om scootmobielrijders met elkaar te verbinden, maar vooral ook voorlichting te geven over mogelijkheden en om verkeersveiligheid te bevorderen. In de middag van 21 maart zou op de Markt van Gouda, naast het Stadhuis, een professioneel scootmobielparkcours van ruim 100 meter uitgezet worden door Mango Mobility. Daar zouden mensen met een beperking en mensen zonder beperking, onder begeleiding van instructeurs, een rondje over het parcours kunnen rijden in een scootmobiel. 

Daarnaast zou er een informatiemarkt zijn waar onder andere Fietsen alle Jaren, de ANWB, Vegro Zorgwinkel, Sportpunt Gouda, Fietsmaatje, Palet Welzijn, Sociaal Team Gouda, Mango Mobility, WMO, ScootmobielClub Gouda en andere infostands hun deskundigheid met het publiek zouden delen. Wethouder Anna van Popering-Kalkman zou deze middag officieel openen. 

“Maar niet getreurd, in april zal deze bijzondere middag alsnog plaatsvinden,” aldus Frans Luit. De datum gaat aankomende week geprikt worden. Dit wordt gecommuniceerd via de media en het bestuur. Meer informatie via info@scootmobielclubgouda.nl of telefonisch via. 06 - 384 06 350.

Bekijk hier de website van ScootmobielClub Gouda. 

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden