• Tijdens het festival werd er genoeg informatie gegeven over werken in het onderwijs.
• Tijdens het festival werd er genoeg informatie gegeven over werken in het onderwijs. Foto: aangeleverd

Onderwijsfestival trekt tientallen geïnteresseerden

Algemeen 625 keer gelezen

GOUDA • Tientallen geïnteresseerden uit de regio Gouda kwamen donderdag af op het festival BinnenKijken in het Onderwijs. In het gebouw van scholengemeenschap De Goudse Waarden in Gouda konden ze meer te weten komen over werken in het onderwijs.

Bij het festival waren diverse schoolbesturen uit Gouda en omgeving aanwezig, kon er informatie worden opgehaald over opleidingen, konden geïnteresseerden in een onderwijsbaan zelf-testen doen, in gesprek gaan met eerdere zij-instromers en leerlingen, presentaties bijwonen en informeren welke schoolfuncties er eigenlijk allemaal zijn.        

Peter van Dijk, rector van De Goudse Waarden opende het festival: “Een historisch moment. Samen met de Goudse scholen werken wij samen om tachtig potentiële zij-instromers te interesseren voor een baan in het onderwijs. Wij zijn straks benieuwd naar wat de ervaringen zijn, wat je hebt geleerd en wat je ervan vindt. Daarvoor hebben wij Achterwerk in de Kast opgesteld waar wij iedereen graag voor uitnodigen.”                                

De Goudse wethouder Thierry van Vugt gaf mee “dat we allemaal weten hoe leuk werken in het onderwijs is. BinnenKijken in het Onderwijs is een mooie actie van het WerkgeversServicepunt Midden-Holland (WSP Midden-Holland) die past binnen de onderwijsagenda.” Maya van Es, projectmanager, voegde toe dat de interesse voor scholen de laatste jaren is afgenomen. “Deze actie is binnen de regio opgezet om geïnteresseerden over de streep te trekken om een baan in het onderwijs te overwegen.”

Onder deelnemers heerste toch wel enige onzekerheid. “Spannend om de klas in te gaan.” Eerdere zij-instromers gaven het advies om je te oriënteren. “Het is belangrijk dat je investeert. Wat wil je weten, wat wil je leren? Pak de kans om mee te kijken in de klas. Neem initiatief, ga in gesprek met docenten.” 

De hoop is straks weer nieuwe geïnteresseerden te mogen verwelkomen binnen het primair en voortgezet onderwijs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie