• COA-directeur Milo Schoenmaker, Burgemeester Pieter Verhoeve, wethouders Rogier Tetteroo en Anna van Popering-Kalkman plaatsten de eerste unit.
• COA-directeur Milo Schoenmaker, Burgemeester Pieter Verhoeve, wethouders Rogier Tetteroo en Anna van Popering-Kalkman plaatsten de eerste unit. Foto: Astrid den Haan

Eerste woonunits geplaatst bij Molenwiekgebouw

Algemeen 618 keer gelezen

GOUDA • Op het terrein bij het Molenwiekgebouw aan de Groningerweg op bedrijventerrein De Goudse Poort zijn maandag de eerste woonunits geplaatst. 

Naar verwachting worden de units eind april/begin mei in gebruik genomen door de bewoners van de hotelboot voor vluchtelingen.  

Op korte termijn zal het Molenwiekpand worden verbouwd zodat er in totaal plek is voor 350 bewoners. In eerste instantie gaat het om een tijdelijke noodopvanglocatie van vijf jaar. Het COA wil samen met de gemeente en geïnteresseerde partijen werken aan het plan om er een permanente en flexibele opvanglocatie van te maken in combinatie met andere functies, zoals bedrijfsruimte voor start-ups, onderwijsfuncties en nieuwe woonvormen voor specifieke doelgroepen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie