• Uitreiking van de cheque op de dierenweide.
• Uitreiking van de cheque op de dierenweide. Foto: aangeleverd

Opbrengst Gouda 750-tasjes aangeboden aan goede doelen

Algemeen 434 keer gelezen

GOUDA • Het project om uit Gouda750-vlaggen tasjes te naaien en voor twee goede doelen te verkopen is afgerond. Afgelopen vrijdag heeft een afvaardiging van de maaksters het bedrag, in de vorm van een waardecheque, aangeboden aan de twee goede doelen: dierenweide Goverwelle en kinderboerderij De Goudse Hofsteden.

Na de feestperiode Gouda750 stelde winkelcentrum Bloemendaal haar feestvlaggen ter beschikking aan een groep enthousiaste vlaggenlijn- naaisters om er tasjes van te maken. Elke dinsdagochtend kwam deze groep vrouwen samen in Ontmoetingscentrum Van Noord om te knippen, te spelden, te naaien en gezellig koffie te drinken.

Ook voetbalvereniging De Jodan Boys en Harry van Os van Gouda Waterstad750 stelden de vlaggen ter beschikking en winkelcentrum Bloemendaal was tevens financieel sponsor.

Café Van Noord in Ontmoetingscentrum Van Noord en Kwadraad Maatschappelijk werk zorgden ervoor dat de naaisters de tassen kosteloos konden maken. 

Het aanbieden van de waardecheques gebeurde vrijdagochtend bij de dierenweide en bij de kinderboerderij. Bij de dierenweide werden de dames ontvangen met koffie en koek. Daarna werd buiten, onder toezicht van twee ezeltjes, de waardecheque overhandigd. Ook bij de kinderboerderij was er een warme ontvangst met koffie en lekkers. In de geitenstal, waar juist drie geitjes geboren waren, is de waardecheque onder toeziend oog van de overige geiten overhandigd. Het weer werkte weliswaar niet mee, maar de gezelligheid was er niet minder om.

De opbrengst van de tassen ging volledig naar kinderboerderij De Goudse Hofsteden en dierenweide Goverwelle. Ook hebben de maaksters drie maal met een verkooptafel in winkelcentrum Bloemendaal gestaan. De tasjes kostten vijf euro per stuk en totale opbrengst was 1260 euro. “Voor de dierenweide en de kinderboerderij dus een mooie meevaller van elk 630 euro”, geeft Carla Verhoeff namens de maaksters aan. “Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagd project met een mooie opbrengst waar we trots op zijn.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie