Foto: Marianka Peters
Foto: Marianka Peters

Gemeenteraadsverkiezingen

Door Marianka Peters

Gouda - Groen, duurzaam en sociaal. Het zit in het DNA van GroenLinks. Met de komst van Jesse Klaver in Den Haag zijn deze onderwerpen actueler dan ooit. Kan de Goudse afdeling van GroenLinks op 21 maart profiteren van het Klavereffect?

GroenLinks lijsttrekker Hilde Niezen hoopt van wel. "Groen blijft ons grootste punt. Het is hip en dan zie je dat andere partijen het overnemen. Bij GroenLInks zit het in het DNA en wij zijn de partij die er echt mee aan de slag gaat."
Het verkiezingsprogramma en kandidatenlijst met een groot aantal nieuwe gezichten zijn klaar. De lijst is een mooie mix van ervaren en nieuwe kandidaten, van jong tot oud en uit alle hoeken van de Goudse samenleving. Gezamenlijk gaan zij zich inzetten voor de speerpunten uit het verkiezingsprogramma.

Hilde Niezen heeft als wethouder heel wat voor de kiezen gekregen, niet in de laatste plaats over het nieuwe afvalbeleid. Een ander zou misschien het bijltje erbij neergegooid hebben, maar Hilde blijft zich vasthoudend inzetten. "Een aantal onderwerpen ligt me zo aan het hart, daar wil ik graag mee door, zoals de bodemdaling, duurzaamheid," vertelt zij openhartig. "Ik heb een portefeuille die heel dicht bij de mensen staat en die vinden daar wat van. De kritiek die je krijgt heb ik nooit erg gevonden. Soms dacht ik achteraf wel eens, had dat niet anders gemoeten, maar daar leer je van. Vaak hebben de mensen wel een punt en sta je lijnrecht tegenover elkaar, maar dan gaat het er uiteindelijk om dat je het samen eens wordt en tot een oplossing komt. Dat geldt ook voor het nieuwe afvalbeleid. Ik ben ervan overtuigd dat het werkt. De successen hiervan wil ik graag meemaken."

Het volledige interview met de top 5 van GroenLinks leest u woensdag in de Goudse Post

Marianka Peters
Meer berichten
Shopbox