Violiste Hartine van Rijssel speelt de filmtunes voor tijdens de quiz in het Filmhuis. Foto: Marianka Peters
Violiste Hartine van Rijssel speelt de filmtunes voor tijdens de quiz in het Filmhuis. Foto: Marianka Peters

Filmhuis Gouda geeft droom niet op

Door Marianka Peters

Gouda - Filmhuis Gouda geeft haar droom om te verhuizen naar de Chocoladefabriek nog niet op. Dat zei voorzitter Marcel van der Tooren tijdens het 40-jarig jubileumfeestje zaterdag.

"We hebben afgelopen week in het bestuur besloten er toch vol voor te gaan," stelt Marcel. "De deur was door de gemeente met een klap dicht gegooid, maar dankzij goed overleg met de Chocoladefabriek staat de deur weer op een kier en hopen we er met elkaar uit te komen."
De verhuizing naar de Chocoladefabriek is niet de enige zorg van het Filmhuis. Ook moet de stichting op zoek naar een nieuwe directeur. "Renske heeft keihard gewerkt en veel voor elkaar gekregen. Toch merkten wij dat er teveel verschillen van inzicht waren over de organisatie en beleid, waarna we in goed overleg uit elkaar zijn gegaan." Binnenkort wordt de procedure rond een nieuwe directeur weer opgestart.

Desalniettemin werd zaterdag in het Filmhuis toch stil gestaan bij het 40-jarig bestaan. De film '40 jaar Filmhuis' werd vertoond en speciaal voor de filmkenners was er een filmquiz, waarbij het bestuur het opnam tegen de vrouwelijke collega's van het Filmhuis. Naast het raden van filmstitels moesten de kandidaten ook de filmtitel raden, die door violiste Hartine van Rijssel werd vertolkt. De Goudse violiste vormt samen met pianist Mark Lippe en celliste Mariëlle Rijkaart het Léman ensemble.

Marianka Peters
Meer berichten