Afbeelding
Foto: Rob Radix
Met foto’s

Geslaagde wintereditie van Gluren bij de buren in Gouda

Algemeen 1.211 keer gelezen

GOUDA • In woonkamers door heek Gouda waren afgelopen zondag gratis optredens te bezoeken. Door het hele land waren optredens in 1050 woonkamers, waaronder ook hier in Gouda. 

Gluren bij de Buren, een landelijk amateurkunstenfestival dat drempels voor ontmoeting verlaagt en talentontwikkeling stimuleert, vond dit jaar weer in de winter plaats. In 64 Goudse huiskamers traden lokale podiumkunstenaars op vanaf het vloerkleed, tussen de kamerplanten. Bezoekers zochten huiselijke knusheid, en verwarmden zich met een kopje koffie of thee, zelfgebakken koekjes en creatieve performances.   

Naast huiskamers hebben ook buurthuizen, zorgwoningen en jongerencentra hun deuren geopend en een bühne gecreëerd voor lokaal talent. Bij De Walvis trad bijvoorbeeld een fluitiste en pianist op en bij GOUDasfalt verzorgden zes bands het vertier. Programmamaker Marcel Kamphuis: ‘De debuuteditie in Gouda leefde enorm! Alle deelnemers hadden al weken voor het festival een poster voor het raam hangen en ook op social media waren de posts van de enthousiaste acts niet te missen. Zelf heb ik zeven verschillende optredens bezocht van clowns en muziek tot spoken word. Ik ben trots op al de gastvrijheid van de hosts en dat we al het talent in Gouda zichtbaar hebben kunnen maken.’  

Na de Wintereditie gaat de organisatie alweer aan de slag met de zomereditie van Gluren bij de Buren. Deze editie vindt plaats op 2 juli 2023 in verschillende steden. 

Voor meer informatie, klik hier. 

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het vernieuwde Dino Park heeft een dino uitgraafplaats.
Meivakantie bij Dino Experience Park Ingezonden mededeling gisteren
• Soesja Citroen en Gunter Demnig
Laatste twee Stolpersteine geplaatst, Soesja Citroen rondt project af: 'Laten we ze onderdeel van ons leven maken' Met video 24 apr, 11:10
 Orgelman Adrie Vergeer nam op zondag 21 april de “Romke de Waard” erepenning in ontvangst.
Erepenning voor Adrie Vergeer van de landelijke Kring van Draaiorgelvrienden Nieuws 23 apr, 17:11