Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Succesvolle inzamelingsactie Voedselbank: 511 kratten met voedsel ingezameld

Algemeen 674 keer gelezen

GOUDA • Bij vier vestigingen van de Albert Heijn in Gouda en Moordrecht werden op vrijdag 3 februari en zaterdag 4 februari inzamelingsdagen gehouden. Dat is een groot succes geworden: in totaal zijn er 511 kratten met producten aan de cliënten van de Goudse Voedselbank gedoneerd. De bestelbussen van de voedselbank moesten beide dagen af en aan rijden bij de filialen.

De producten werden in de Goudse Voedselbank door de vrijwilligers direct na aankomt gesorteerd voor opslag in de koelcel, de vriescel of de voorraadruimte voor lang houdbare producten. Donderdag en vrijdag zal een groot gedeelte van deze producten aan de cliënten van de voedselbank worden meegegeven. De rest zal de komende weken uitgedeeld worden. 

Goed gebruiken
Gezien het sterk toenemend aantal cliënten kan de Goudse Voedselbank de ingezamelde producten zeer goed gebruiken. Inmiddels maken zo’n 365 huishoudens gebruik van de Goudse Voedselbank. Hierbij zijn cliënten van Moordrecht, Reeuwijk en Bodegraven inbegrepen. De Goudse Voedselbank bedankt de vier deelnemende Albert Heijn-filialen, de klanten en de 45 voedselbankvrijwilligers, die het deze twee dagen weer mogelijk hebben gemaakt. ‘Het prachtige resultaat toont aan dat de klanten van Albert Heijn over een groot empathisch vermogen beschikken en daadwerkelijk honger in hun eigen stad willen bestrijden, met name bij de (ongeveer) 330 schoolgaande kinderen, waar de actie ‘Op een lege maag kun je niet leren’ in het bijzonder op gericht was,’ laat de Voedselbank weten.

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Meerdere woningen ontruimd na brand in afvalcontainer, politie gaat uit van brandstichting 112 19 uur geleden
Kunstenaars Saskia Vergunst en Henk Veldhuizen nemen met de expositie 'Vrij Verrassend' de bezoeker mee in hun kijk op de wereld.
Expositie 'Vrij Verrassend' bij Firma van Drie Nieuws 22 uur geleden
Cultuurhuis Garenspinnerij viert op vrijdag 6 en zaterdag 6 april haar 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD!
Cultuurhuis Garenspinnerij viert 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD! Nieuws 27 mrt, 17:14