Afbeelding
Foto: gemeente Gouda

Gratis boompjes bij Meer Bomen Nu op GOUDasfalt

Algemeen 701 keer gelezen

GOUDA • Op het terrein van GOUDasfalt kunnen er zaterdag 11 februari tussen 10.00 en 14.00 uur gratis boompjes en struikjes worden afgehaald. Er zijn berken, elzen, (krul)wilgen en gele en rode kornoelje struiken.

Meer Bomen Nu verzamelt met vrijwilligers de jonge bomen in de Spoorzone die volop in ontwikkeling is. Ze worden tijdelijk naar GOUDasfalt aan de Gouderaksedijk gebracht. Daar worden de bomen gratis uitgedeeld. De jonge bomen gaan bijvoorbeeld naar buurttuinen, voedselbossen, tuinen van inwoners of naar boeren en tuinders in de directe omgeving. Zo verhuizen zaailingen en stekken naar een plek waar zij wel verder kunnen groeien.

Wethouder Michel Klijmij-van der Laan (groen en duurzaamheid) is bij het uitdelen aanwezig. “We willen Gouda groener doorgeven aan volgende generaties. Het is belangrijk dat bomen oud kunnen worden in onze stad en daarin past deze actie op GOUDasfalt van Meer Bomen Nu. Het opnieuw planten van de bomen zorgt voor meer soorten in de omgeving, de zogenoemde biodiversiteit, helpt Gouwenaars aan blijvend groen en zorgt ervoor dat onze stad zich aanpast aan het veranderende klimaat..

Wie een boompje wil komen ophalen, wordt gevraagd om een zak van thuis mee te nemen, want er zit geen pot om de kluit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden