Afbeelding
Foto: gemeente Gouda

Woonsubsidie-cheques voor gemeente Gouda

Algemeen 843 keer gelezen

GOUDA • Gedeputeerde Anne Koning heeft donderdag twee cheques overhandigd aan wethouder Rogier Tetteroo. Ze staan symbool voor twee woonsubsidies die de provincie Zuid-Holland heeft toegekend aan de gemeente Gouda.

De subsidie Woonvormen Senioren van 210.000 euro is voor het project ‘Ouden Huis’ aan de Frederik Beuckelstraat. Het gaat om senioren woningen in een ‘Ouden Huis’ met zorg en buurtvoorziening. De subsidie Flexwoningen voor starters van 50.000 euro is voor het project Bockenbergstraat/Julianalaan van Woningcorporatie Woonpartners Midden-Holland.

“Helaas wachten nog steeds heel veel mensen op een woning”, geeft gedeputeerde Anne Koning aan. “Jongeren die uit huis willen om een eigen leven op te bouwen, mensen die een volgende stap willen zetten in hun wooncarrière of senioren die willen doorstromen naar een geschikt appartement. We hebben woningbouwplannen genoeg. Maar bij de uitvoering staan we voor steeds grotere uitdagingen. Initiatieven om de woningmarkt vlot te trekken, zoals in de gemeente Gouda ondersteunt de provincie dan ook graag. Ik reken erop dat we binnenkort in heel de provincie en met het Rijk afspraken tekenen om nog beter te kijken hoe we samen nieuwe woningen gaan realiseren.”

Wethouder Rogier Tetteroo: “In Gouda werken we hard aan het bouwen van woningen, voor verschillende doelgroepen en voor elke portemonnee. Daarbij sturen we als gemeente al jaren op het bouwen van betaalbare woningen. Het is in deze tijden een uitdaging om de woningen daadwerkelijk gerealiseerd te krijgen. Daarom zijn we ook erg blij met deze bijdragen van de provincie. Daarnaast werken we nauw samen met onze woningcorporaties en zetten we lokale middelen in. We werken in Gouda aan grote gebiedsontwikkelingen zoals Westergouwe en Spoorzone en grijpen ook kansen op andere binnenstedelijke plekken.”

Tijdens het werkbezoek bracht Anne Koning ook een bezoek aan een van de projecten van de Spoorzone Gouda. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden