Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Filmhuis draait filmreeks met inleiding bij elke voorstelling

Algemeen 483 keer gelezen

GOUDA • De TROIS COULEURS-trilogie volgt de kleuren van de Franse vlag en de thema’s liberté, egalité en fraternité, met de jonge Juliette Binoche, Julie Delpy en Irène Jacob. De Poolse filmveteraan Krzysztof Kieslowski vierde met zijn films dertig jaar geleden grote successen in de filmhuizen. De trilogie is nu gerestaureerd en opnieuw te zien in Gouda. Bij elke voorstelling geeft ethiek-docent, schrijver en journalist Jielis van Baalen een ongeveer 25 minuten durende inleiding.

Juliette Binoche speelt de rol van Julie, die na een tragisch verkeersongeval haar man en dochter verliest. Getraumatiseerd besluit ze alles achter te laten en een nieuw leven te beginnen. Haar man was echter bezig met een belangrijk muziekstuk en Julie is de enige persoon die kan helpen dit werk te voltooien. De film won onder meer drie Césars en de Gouden Leeuw op het Filmfestival van Venetië.

De eerste voorstelling is op woensdag 8 februari 20.00 uur (BLEU), de week daarna speelt BLANC en de laatste voorstelling is op 22 februari om 20.00 uur (ROUGE).

Kijk hier voor meer informatie en kaartjes.

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden