Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Hosanna heeft plek voor projectleden

Algemeen 1.340 keer gelezen

GOUDA • Christelijk gemengd koor Hosanna geeft onder leiding van dirigent André Vis jaarlijks, naast diverse medewerkingen, ook twee concerten: een passieconcert en een kerstconcert. Op 25 maart is er het passieconcert in de H. Josephkerk aan het Aalberseplein 2 in Gouda. Daarvoor is nog ruimte voor nieuwe projectleden, die het leuk vinden om eens in een koor mee te zingen.

“We zijn nu hard aan het studeren voor het passieconcert”, vertelt Joke van der Kemp namens het koor. Het koor telt zo’n vijftig leden. Joke legt uit: “Het is een fijn koor en er is altijd ruimte voor nieuwe mensen.” Dirigent André voegt toe: “Ervaring is niet nodig, je wordt begeleidt door professionele muzikanten.”

Iedereen die wel eens wil ervaren hoe het is om in een koor te zingen, kan zich aanmelden. Bij het passieconcert wordt The Crucifixion van John Stainer gezongen en delen uit The Passion of Christ – Somervell. “The Crucifixion is gezongen door meerdere koren, en zo is er een passietraditie ontstaan”, legt André uit. “Het is een romantisch stuk, ligt goed in het gehoor en het is heel beeldend. Als luisteraar word je meegenomen in het verhaal. Datzelfde geldt eigenlijk voor The Passion of Christ, maar dit is later gecomponeerd.”

De twee hopen dan ook mensen te enthousiasmeren voor het project. “Het is prachtige muziek en een mooie belevenis. We zijn een groot, gezellig koor en je wordt snel opgenomen in de groep”, legt Joke uit. André is sinds negen jaar dirigent van het koor. “Daarna zijn we al snel begonnen met een passieconcert. Inmiddels is het echt een traditie.” Hij benadrukt dat de samenwerking uitstekend is binnen dit koor.

Het koor repeteert iedere donderdagavond. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Joke van der Kemp via telefoonnummer (0182) 785878.

Het concert wordt op 25 maart gegeven, aanvang is 15.00 uur. Meer informatie staat op de Facebookpagina van het koor (@hosannagouda).

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden