Tijdens een kampvuursessie met Guido Spek.
Tijdens een kampvuursessie met Guido Spek. Foto: Sandra Zeilstra

Succesvol theaterweekend in de Goudse Schouwburg

Algemeen 527 keer gelezen

GOUDA • Freerunnen door de schouwburg, met Guido Spek rond een kampvuur zitten, of met de Gouwe Big Band alle plekjes in de Schouwburg bekijken tijdens een rondleiding: het kon dit weekend allemaal tijdens het Nationale Theaterweekend in de Goudse Schouwburg. 

Dit jaar was het thema ‘Ontdek het theater op een andere manier.’ En daar was door de Schouwburg voor gezorgd. Een stagiair van de Schouwburg, zelf freerunner in zijn vrije tijd, zette een speciale rondleiding op voor kinderen en jongeren, deelnemers waren tussen de 5 en 12. Al ‘Freerunnend’ trokken ze door de schouwburg, over de trap en via trapleuningen. Voor de bezoekers die een rustiger variant waardeerden, waren er verschillende rondleidingen. De leden van de Gouwe Big Band stonden verspreid door het gebouw met kleine acts, zo kon je bijvoorbeeld trompettisten in de laad- en losruimte tegenkomen. 

Bezoekers konden in de grote zaal op het podium luisteren naar muziek van Guido spek. Op het podium stond een grote tipitent met bankjes rondom de zanger en lichtjes op de grond, waardoor een intiem effect werd gecreëerd. Ook op zondag waren er activiteiten; deze dag was voor kinderen. Ze konden meedoen aan een theaterworkshop en kijken naar de familievoorstelling ‘De Onzichtbare Man’ van Theater Artemis.

Wie het dit jaar heeft gemist, kan het volgend jaar inhalen tijdens het Nationale Theaterweekend 2024. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie