Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Gouda genomineerd voor de Bijvriendelijkste Gemeente

Algemeen 390 keer gelezen

gouda • De gemeente Gouda komt samen met Waadhoeke, Maasgouw en Almere in aanmerking voor de meest Bijvriendelijkste gemeente in Nederland, een titel die dit jaar voor de zesde keer wordt uitgereikt. Tijdens NLdoet, de jaarlijkse vrijwilligersactie op 10 maart, wordt de titel bekend gemaakt. 

De genomineerde gemeenten zetten zit in het bijzonder in om van hun gemaakte een veilige en voedselrijke thuishaven te maken voor wilde bijen, laat de organisatie weten. Zij zetten net dat stapje extra, zoals met zaaiprojecten voor scholen of het creëren van nestgelegenheid in buurten. Sjoerd Luiten, projectleider Nederland Zoemt bij IVN Natuureducatie: ‘We merken dat er binnen gemeentes steeds meer aandacht is voor wilde bijen. Deze vier gemeentes springen eruit. Het zal een flinke klus worden om uit alle informatie die we nog ontvangen de winnaar te bepalen.

Eerder werden Zoetermeer, Moerdijk, Utrecht, Zuidplas en Arnhem bekroond tot Bijvriendelijkste Gemeente. De winnende gemeente ontvangt onder andere een groot insectenhotel en biologische bloembollen en planten, zodat nog meer wilde bijen zich er thuis zullen voelen.

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie