Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Jazz Sessions geeft concert met René ten Cate in Gouda Studio’s

Algemeen 797 keer gelezen

GOUDA • Bij Gouda’s Studio gaat op donderdag 2 februari aanstaande gaat het dak eraf, althans in figuurlijke zin. Dan is vibrafonist René ten Cate te gast bij al weer de tweede editie van de Spinning Jazz Sessions. 

De Spinning Jazz sessions hebben onder leiding van saxofonist Arie Kuit een doorstart gemaakt bij Gouda’s Studio Art Centre waar de eerste editie, met trompettist Ruud Breuls al snel uitverkocht was. 

René ten Cate speelde al eerder in Gouda met de Amerikaanse tenorsaxofonist Scott Hamilton. Arie Kuit is geen onbekende voor de Hagenaar, want ze spelen samen in de Sinatra band “Frank in Person” en traden hiermee samen op voor een verjaardagspartijtje van een diamantair in Sardinië. 

De keuze van Arie Kuit om hem als solist uit te nodigen lag voor de hand. Ten Cate speelde met vermaarde Jazzmusici uit binnen- en buitenland zoals Ruud Brink, Pia Beck, Benny Bailey, Martin Drew en Alvin Queen. Daarnaast was hij in het verleden 3 keer te gast bij de Skymasters, die toen de beste big band van Nederland was. Aan enthousiasme en speelkwaliteit geen gebrek, dus gegarandeerd genieten met deze Hagenaar op de vibrafoon. 

Het concert is op 2 februari, de aanvang is 20.00. 

Kaarten zijn hier te verkrijgen.

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie