Deelnemers van de Ontdek je talentdagen in 2022.
Deelnemers van de Ontdek je talentdagen in 2022. Foto: Aangeleverd

Ontdek je talentdagen krijgt vervolg: 8 en 9 februari staat een interactief programma klaar

Algemeen 544 keer gelezen

GOUDA • Bij de Ontdek je talentdagen worden kandidaten met een rode loper ontvangen. Tijdens deze dagen staat er een interactief werkoriëntatieprogramma voor hen klaar. Vorig jaar waren de dagen een groot succes, daarom organiseert Arbeidsmarktregio Midden-Holland op 8 en 9 februari van dit jaar opnieuw Ontdek je talentdagen. 

Maya van Es, projectleider van het evenement, is blij dat deze Ontdek je Talentdagen weer op de planning staan in 2023. “We merken dat onze laagdrempelige aanpak veel bezoekers trekt, voor wie het nog een te grote stap is om direct te solliciteren. Ze zijn wel toe aan ander werk, maar kunnen nog wat hulp gebruiken. Of bijvoorbeeld herintreders, zij-instromers die willen onderzoeken waar ze goed in zijn of in welke branche ze willen werken. De een is goed in de praktijk, maar heeft moeite met het maken van een CV op een computer. Iedereen is welkom. Wij helpen je daarbij.“

Zelfvertrouwen
Op 8 en donderdag 9 februari worden de kandidaten in Gouda ontvangen. Het interactieve programma bestaat uit een Ontdek je Talent-test, een onderwijs-test waarbij je inzicht krijgt of werken in het onderwijs iets voor je is. Bezoekers nemen een virtueel kijkje in een werkomgeving met VR-bril, doen een CV-check, krijgen haar- en kledingstyling, doen mee met een fotoshoot voor een professionele profielfoto. Bij de workshop ‘Hoe presenteer ik mezelf’ krijgen bezoekers tips, trucs en vooral zelfvertrouwen om goed voorbereid op gesprek te gaan bij een werkgever.  

Deelnemers kunnen zich gelijk aanmelden voor BinnenKijken bij Bedrijven. Van 13 tot en met 17 maart nemen ze een kijkje in de keuken bij verschillende werkgevers. Die staan te springen om personeel, dus we hopen dan weer mooie matches te kunnen maken.” 

Inwoners uit Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen die een stap willen maken naar (ander) werk, zijn welkom. 

Meer informatie en aanmelden kan hier

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Antoniuscollege ontvangt de Erasmus+ accreditatie Algemeen 27 jan, 14:43
Afbeelding
Goudse Filmclub Toverlint maakt film 'Waar zijn de stadsrechten?' Algemeen 26 jan, 16:29
Afbeelding
Gouda Vitaal stapt naar rechter om mediation Turfmarktkerk Algemeen 26 jan, 15:28