Afbeelding

Coornhert en de Driestar in finale NK Debatteren

Algemeen 286 keer gelezen

GOUDA • Maar liefst twee Goudse scholen staan zaterdag 28 januari in de finale van het NK Debatteren havo/vwo: het Driestar-Wartburg College en het Coornhert Gymnasium. Op de Radboud Universiteit in Nijmegen gaan zesentwintig scholierenteams uit heel Nederland debatteren tijdens deze 25e editie om de titel Nederlands Kampioen Debatteren.

Dit schooljaar gingen meer dan tachtig scholen uit heel Nederland in debat over actuele maatschappelijke thema’s zoals social-mediagebruik onder jongeren, de woningcrisis en een persoonlijk C02-budget. Na drie voorrondes in november vorig jaar plaatsten zesentwintig scholen zich voor de finale op de Radboud Universiteit, waaronder dus de twee teams uit Gouda.

Parlementaire debatvorm
Op het NK Debatteren havo/vwo wordt de parlementaire debatvorm gehanteerd: één team de voorstander is en één team de tegenstander van de gegeven stelling. De debatteams moeten vervolgens de jury overtuigen waarom hun standpunt het sterkst is. Het jurypanel bestaat uit een grote poule van mensen uit het bedrijfsleven, onderwijs, politiek en andere (oud)debaters. Zij beoordelen de teams op presentatie en argumentatie.

Over Stichting Nederlands Debat Instituut
Stichting Nederlands Debat Instituut zet zich in om ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren overtuigender durven spreken, zorgvuldiger leren luisteren en altijd nieuwsgierig blijven naar de ideeën van anderen. Dat doet de stichting door het organiseren van landelijke debattoernooien, het geven van debattrainingen in de klas, het verzorgen van bijscholing aan docenten en het ontwikkelen van lesmateriaal.

Kijk hier voor meer informatie over debatteren op school. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Antoniuscollege ontvangt de Erasmus+ accreditatie Algemeen 27 jan, 14:43
Afbeelding
Goudse Filmclub Toverlint maakt film 'Waar zijn de stadsrechten?' Algemeen 26 jan, 16:29
Afbeelding
Gouda Vitaal stapt naar rechter om mediation Turfmarktkerk Algemeen 26 jan, 15:28