Afzwemmen volgens nieuwe eisen

Gouda - Per 1 januari zijn de nieuwe Nationale Zwemdiploma's voor het Zwem-ABC ingevoerd. Gouda heeft per direct alle zwemlessen (A, B en C) aangepast volgens de nieuwe landelijke eisen.

Extra bijzonder is dat SportpuntGouda (Groenhovenbad) op zaterdag 20 januari als één van de eerste zwembaden in Nederland een afzwemmoment heeft met de nieuwe diploma's als richtlijnen. Dit is uniek in het land.

Iedere paar jaar worden de exameneisen geëvalueerd en herzien in samenwerking met de zwembranche. Er is opnieuw bekeken welke vaardigheden een kind nodig heeft om te overleven (niet te verdrinken/zichzelf te kunnen redden) en om plezier te hebben in het water.

Binnen de Examenregeling Nationale Zwemdiploma's is door een team van deskundigen, waaronder bewegingswetenschappers en professionals/praktijkmensen uit de zwembranche, beschreven welke vaardigheden kinderen moeten tonen bij het diplomazwemmen. Onderdelen die niet voldeden, zijn aangepast of geschrapt. Nieuwe onderdelen zijn toegevoegd. Hierop heeft hierop direct geanticipeerd en per direct alle zwemlessen (A, B en C) aangepast volgens de nieuwe landelijke eisen.

Voor meer informatie: www.sportpuntgouda.nl

 

Goudse Post
Meer berichten