FF Tussendoor - Pluchevreters

Ik ben weer beland in een snoepwinkeltje. Ik geef het ruiterlijk toe, de verkiezingstijd, vooral de gemeenteraadsverkiezingen, ik geniet ervan. In mijn spaarzame vrije uurtjes kan ik urenlang de verkiezingsprogramma's zitten uitpluizen. 'Goed voor Gouda', 'Samen voor Gouda', 'Gouda nog mooier', de campagnekreten vliegen je om de oren. In ieder programma staan wel speerpunten die de gemiddelde Gouwenaar aanstaan, maar het is vooral veel verkiezingsretoriek. Van mij mag je nog zoveel ambities hebben, maar je moet wel realistisch blijven. De ideale wereld bestaat nu eenmaal niet.

In de verkiezingsprogramma's ben ik vooral op zoek naar losse flodders en uitglijders. En met Twitter en Facebook word ik op mijn wenken bediend. De raadsleden die al door het pluche zijn gevormd, stellen zich relatief bescheiden op, terwijl de nieuwe pluchevreters zich willen laten zien én vooral horen. Om vervolgens volledig uit de bocht te vliegen. Die kun je gewoon niet meer serieus nemen. Stem op ons en wij halen André Rieu naar de Goudse Markt of stem op ons en wij zorgen dat het Glazen Huis naar Gouda komt. André Rieu zit na zijn internationale successen echt niet te wachten op een provinciestadje en het Glazen Huis is allang passé. Bovendien weten we allemaal wat de kosten en eisen zijn van de 'jetset' van de radio. Met dat geld kun je zoveel andere nuttige dingen doen.

Het toppunt vind ik het idee van Gouda Positief om een wethouder veiligheid aan te stellen. Je moet maar durven. Want hiermee geef je een brevet van onvermogen af aan onze burgemeester. Alsof hij zijn werk niet goed doet en assistentie nodig heeft, zet je het mes maar in zijn rug. Lekker makkelijk scoren, terwijl de persoon in kwestie zich niet verweren kan. Ik mag toch hopen dat wij, Gouwenaars, hier doorheen prikken. Een wethouder veiligheid bekt misschien lekker, maar besef goed dat hij of zij geen enkel mandaat of beslissingsbevoegdheid heeft, dat is wettelijk alleen maar voorbehouden aan de door de Kroon benoemde burgemeester. Gelukkig maar!

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten