• Tijdens de vorige editie van de X-mas Sing-a-long
• Tijdens de vorige editie van de X-mas Sing-a-long Foto: Nina Angkotta

De Goudse Schouwburg pakt uit met Gouda bij Kaarslicht

Algemeen 951 keer gelezen

GOUDA • De Goudse Schouwburg deed in 2019 voor het eerst mee met Gouda bij Kaarslicht en sluit ook dit jaar weer aan. “Het is echt een Gouds evenement en daar willen we graag onderdeel van zijn,” legt Tineke Maas, directeur van de Schouwburg uit. “Veel mensen lopen hierlangs als ze geparkeerd hebben. We willen een ontvangstplek zijn, voor de deur kun je bijvoorbeeld Glühwein halen. Maar er is de hele dag iets te doen.”

De dag begint met het openingsconcert, met harmonie Byorkester uit zusterstad Kongsberg en de Goudse Harmonie de Pionier. Het concert is twee keer te zien in de grote zaal. “Parallel daaraan treed de Goudse Popschool op in de kleine zaal,” zegt Alex Mooren, programmeur bij de Goudse Schouwburg. “Alle leerlingen doen daaraan mee, dus van jonge talenten tot de oudere deelnemers die het afsluiten.”

Meezingfeest
Vanaf 13.00 uur staan de deuren van de schouwburg open en zijn er diverse optredens te zien. Om 15.15 uur start in het Theatercafe de talkshow Goudse Gasten. “Dit is in de vorm van een talkshow, de mensen die optreden bij de concerten zullen daar geïnterviewd worden door presentatoren Hilde Göbel en Suzanne Glasbergen,” legt Maas uit. Ook is er live muziek.

Een ander succesvol gebleken onderdeel van het programma is de X-Mas Sing-a-long, vanaf 21.00 in de grote zaal. “Er staan 10 mensen op het podium, met 2 zangers. Een groot scherm met teksten bij het podium, en alle grote kersthits komen langs. Dat is één groot meezingfeest. “ 

Cadeautje voor de stad
Tijdens de Sing-a-long staat de crew de kleine zaal om te bouwen tot een discozaal. De avond wordt daar afgesloten met een afterparty. “Dit is ons cadeautje voor de stad. Als de Markt leegstroomt, gaan we hier verder. Er is een een DJ en er staat een bar in de zaal. Ook voor de vrijwilligers van Gouda bij Kaarslicht zal dit een echte afsluiter zijn,” zegt Mooren. Het uitgebreide programma is te bekijken op de website.

De activiteiten zijn gratis te bezoeken. De organisatie van Gouda Bij Kaarslicht stelt (een beperkt aantal) gereserveerde plaatsen bij het openingsconcert beschikbaar voor de lezers van het Kontakt-de Goudse Post, inclusief een kopje koffie of thee. Geïnteresseerden kunnen mailen naar redactie.goudsepost@kmp.nl

Wil je het hele programma zien? Klik dan hier.  

 

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Meerdere woningen ontruimd na brand in afvalcontainer, politie gaat uit van brandstichting 112 19 uur geleden
Kunstenaars Saskia Vergunst en Henk Veldhuizen nemen met de expositie 'Vrij Verrassend' de bezoeker mee in hun kijk op de wereld.
Expositie 'Vrij Verrassend' bij Firma van Drie Nieuws 21 uur geleden
Cultuurhuis Garenspinnerij viert op vrijdag 6 en zaterdag 6 april haar 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD!
Cultuurhuis Garenspinnerij viert 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD! Nieuws 27 mrt, 17:14